ГУМИГУМИ ДИСТРИБУТОРИДИСТРИБУТОРИ СЪВЕТИСЪВЕТИ

Печат и новини от Michelin

MICHELIN играе новаторска роля в новия шампионат на FIA

MICHELIN играе новаторска роля в новия шампионат на FIA "Formula E"

MICHELIN бе избрана да стане официален партньор за гуми на шампионата на FIA "Formula E" през следващите три години до 2015 г.

След конкурсна процедура, организирана от FIA (Federation International de l’Automobile), офертата на френската марка бе избрана от управителния орган на моторните спортове поради нейните отличителни предимства в три различни области, а именно технически опит, план за продажби и участие в програми за насърчаването на мобилността.

Паскал КУАНОН, директор на отдел "Моторни спортове" на Групата MICHELIN, подчерта колко доволен и горд е френския производител на гуми да бъде избран да бъде част от новия шампионат на FIA "Formula E": "Когато става дума за енергийна ефективност на гуми и отговорен моторен спорт, MICHELIN се оказа новатор. MICHELIN оценява тази нова състезателна серия с факта, че въвежда нова форма на енергия и че тя ще доведе спорта до градските центрове. Ще използваме нашия опит, за да можем да предоставим на състезателите в този високо иновативен нов шампионат нови гуми Michelin, проектирани да покажат най-доброто от тези автомобили. Шампионатът на FIA "Formula E" е идеална витрина за концепцията на MICHELIN Total Performance (Пълен набор от работни характеристики), която се състои в едновременната работа върху всички фактори, които допринасят за работните характеристики на гумите, включително онези, които обикновено са считани за несъвместими."

 

CP_MICHELIN_FIA Formula E_BG.pdf

КОНТАКТ С МЕДИИТЕ

Simona LUPICA

PR Manager

simona.lupica@michelin.com