ГУМИГУМИ ДИСТРИБУТОРИДИСТРИБУТОРИ СЪВЕТИСЪВЕТИ

Печат и новини от Michelin

Michelin на 65-тото Международно автомобилно изложение във Франкфурт

На щанда си в 65-тото издание на Международното автомобилно изложение във Франкфурт Michelin демонстрира още веднъж, че иновациите в областта на гумите стоят в основата на всички бизнес операции на компанията.

Ето защо екипите за научни изследвания и разработки на Групата прехвърлят технологиите, разработени чрез автомобилните състезания, в полза на широката общественост. Групата Michelin обяви, че участва активно в шампионата на FIA Формула Е. Технологичният интерес на спорта (в който участват изцяло електрически автомобили), фактът, че състезанията се провеждат в централни райони, както и използването на едноместни автомобили, за първи път оборудвани с 18-инчови гуми, представляват технически предизвикателства за нови гуми. Ангажиментът на Michelin показва, че автомобилните състезания могат да предоставят реални решения на проблеми, свързани с мобилността на хора и стоки.

Групата Michelin обяви, че нейната нова ултра-високоскоростна гума MICHELIN Pilot Sport Cup 2 е единствената гума, сертифицирана за два нови изключителни автомобила, представени по време на изложението – Ferrari 458 Speciale и Porsche 918 Spyder.

В съответствие със стратегията MICHELIN Total Performance, която дава възможност за предоставяне на повече работни характеристики в една единствена гума, Michelin обяви, че гумите MICHELIN Energy Saver + и MICHELIN Pilot Sport 3 ще оборудват новия Peugeot 308, като по този начин спомагат за увеличаването на енергийната ефективност на автомобила и същевременно предоставят изключителна безопасност, поведение на пътя и дълъг пробег.

BG_2013_DP_MICHELIN_IAA.pdf

КОНТАКТ С МЕДИИТЕ