ГУМИГУМИ ДИСТРИБУТОРИДИСТРИБУТОРИ СЪВЕТИСЪВЕТИ

Печат и новини от Michelin

Michelin разкриват Новата MICHELIN PRIMACY 4 сигурност както в ново така и в износено състояние

Последният тест на ADAC (Съюзът на автомобилистите в Германия) потвърди водещата позиция в ново състояние на гамата  Primacy от 2015 г

Верни на мисията си за устойчиво подобряване на мобилността на клиентите, те разкриват найновата актуализация на своята гама PRIMACY : новата гума MICHELIN PRIMACY 4 , еталон за безопасност. След три години на разработване, тази гума осигурява високо ниво на работните характеристики на мокри настилки, още с първата употреба до износването до законовия индикатор на износване (1,6 мм). Новата гума на Michelin за тазгодишния летен сезон отговаря на необходимостта от висококачествено представяне дори и в износено състояние като подобрява дългосрочните работни характеристики.

Благодарение на използването на еластомери от последно поколение, новата гума MICHELIN PRIMACY 4 осигурява много високо ниво на сцепление на мокра настилка от първия до последния километър, без да прави компромис с дълготрайността.  За да постигне това ниво на сцепление, шарката на протектора е оптимизирана: тя е с нов дизайн, който представя поквадратни и по-малко скосени протекторни канали, които способстват за подобряването на водния клиренс дори, когато гумата е към края на живота си. По този начин, както нова, така и износена, MICHELIN Prcy4 предлага отлично ниво на работните характеристики при спиране върху мокри настилки.
  • 0,9 м = средно по-кратък спирачен път в сравнение с преките конкуренти при нов протектоp

• 2,8 м = това е доста по-кратък спирачен път при износен протектор

• 18 000 км = издържа средно 18 000 км повече, потвърждавайки дългосрочните работни характеристики на новите гуми, проектирани от Michelin

Освен това, новата гума MICHELIN PRIMACY 4 опростява отчитането на степента на износване. В допълнение към наличието на традиционния индикатор за износване върху рамото, на долната част на протекторните канали е поставена и маркировка на Michelin . Тези два метода позволяват на потребителите бързо и лесно да определят
степента на износване на гумите си .

Новата гума MICHELIN PRIMACY 4 е конкретна демонстрация на стратегията на групата Michelin: потребителите трябва да могат да шофират безопасно, през целия живот на гумите, до законовия индикатор за износване от 1.6 мм.  Освен това, последният тест на ADAC потвърди водещата позиция в ново състояние на гамата  Primacy от 2015 г MICHELIN Primacy 3, която е класирана на 1-во място от 16 гуми и й е присъдена оценка “ДОБЪР” (“GUT”), най-високата оценка, давана от ADAC. MICHELIN Primacy 3 постигна найдобър резултат в изпитването с оценка “силно препоръчвана” с 68 процента от общия резултат (Пътнически автомобили, издание март 2018 ).Какво е заключението на експертите: много добре балансирани гуми, добро представяне във всички области, първи във всички класирания по отношения на износването .  MICHELIN Primacy
4, следващото поколение доказала се серия на MICHELIN Primacy, все още продължаваща да поддържа високо ниво на производителност, но и в същото време  разширяваща го до гуми в износено състояние.

MICHELIN Primacy 4 е на пазара от януари 2018 г и е пуснала 64 размера:
  • 7 размера по 15”
  • 17 за размера по 16”