автомобил публикувано как да ремонтирате гумите си полезни съвети и препоръки

Страницата е повредена

Симптом: вдлъбване

автомобил публикувано инфографика вдлъбване полезни съвети и препоръки

Диагностика: Това не е проблем. Явлението е нормално за радиална страница.

  • Вдлъбванията са съвсем естествени при радиални гуми (каквито са повечето гуми) и не се отразяват на работните им показатели.
  • Гумите Ви са снабдени с един или повече слоеве от текстилни корди в конструкцията на страницата, които са успоредни помежду си. (В протектора се използват стоманени корди.) В местата на застъпване на кордите често има леки вдлъбнатини.

Симптом: издутина или балон

Диагностика: Повреда на гума, която изисква ремонт

  • Повечето пробиви, дупки от гвоздеи или срязвания до 6 мм (¼"), ограничени до протектора, могат да бъдат ремонтирани от специалист гумаджия, като се използват процедури, одобрени за отрасъла.
  • Ремонт без сваляне на гумата, само със залепване, е ненадежден и опасен, тъй като след пробиване на гума тя трябва да бъде прегледана отвътре.
     

Решение:

  • Правилният ремонт на една радиална гума (каквито са повечето гуми) включва залепване на каучукова лепенка върху вътрешната облицовка на гумата и запълване на дупката с каучук.
  • Не се опитвайте да ремонтирате гуми с пробиви на протектора над 6 мм (1/4") или каквито и да било пробиви на страниците. Освен това не ремонтирайте гуми, износени до под 2/32" от дълбочината на протектора.
  • Сменете повредената гума с резервна – но не забравяйте най-напред да проверите правилното налягане на напомпване и ограниченията за скорост и пробег върху страницата на резервната гума. Закарайте автомобила си за преглед в сервиз за гуми.
автомобил публикувано инфографика издутинабалон полезни съвети и препоръки
Използвате уеб браузър, който не се поддържа
Използвате интернет браузър, който не се поддържа от този уебсайт. Това означава, че някои функции може да не работят, както е предвидено. Това може да доведе до странно поведение по време на сърфирането. Използвайте или актуализирайте/ инсталирайте някой от следните браузъри, за да използвате пълноценно този уебсайт