Авто Фон reglementation Полезни съвети и препоръки

Какво е правилното налягане в гумите за моите Зимни Гуми?

Поддръжката на вашите гуми, особено по отношение на налягането в гумите, е 
извънредно важна за безопасното шофиране.

 

Научете относно правилното налягане за вашите зимни гуми.

Кога трябва да проверя налягането на гумите си ?

С течение на времето гумите губят въздух по естествен път, което означава, че редовно трябва да коригирате налягането в тях (ние препоръчваме ежемесечно), независимо от вида на гумите (летни, зимни или всесезонни). Периодичните проверки на налягането ще гарантират също така, че ще забележите необичайната загуба на налягане в дадена гума в сравнение с останалите, което може да е индикация за изпускане на въздух.

Препоръчва се също така да проверявате налягането в гумите, преди да потеглите на дълъг път или ако автомобилът е тежко натоварен. Не забравяйте да измервате налягането в гумите, когато те са „студени“ (след като сте пътували с автомобила по-малко от 3 км).

Авто Публикувано pression pneus Полезни съвети и препоръки

Коригирайте налягането в гумите за зимата

Зимните температури оказват директно влияние върху вашите гуми: когато температурата пада, налягането в гумите също пада.

Проверявайте налягането в гумите ежемесечно, за да правите нужните корекции.

Зимни Гуми: Уверете се, че коригирате налягането в гумите в правилните условия!

Следете температурата, докато напомпвате зимните си гуми.

Ако коригирате налягането в гараж, където вътрешната температура е положителна (напр. 18°C), докато външната температура е отрицателна (напр. -2°C, за разлика от 20°C с температурата в гаража), препоръчваме да добавяте по 0,2 bar към препоръчваното от производителя налягане.

Тази корекция ще компенсира разликата между по-високата вътрешна температура и по-ниската външна температура и ще гарантира, че налягането във вашите зимни гуми е добре адаптирано за шофиране в зимни условия. Ако коригирате налягането на вашите гуми на открито, спазвайте препоръките за номиналното налягане на производителя

Авто Публикувано michelin pression calul Полезни съвети и препоръки
Авто Публикувано equipements speciaux Полезни съвети и препоръки

Най-важното, което трябва да знаете за шофирането през зимата

От ключово значение е да се спазва налягането в гумите, препоръчано от производителя на вашия автомобил. Можете да намерите нужната информация на едно от следните места:

  • в самия автомобил (върху врата на автомобила или под капачката на горивния резервоар;
  • в ръководството за експлоатация на автомобила;
  • в препоръките на производителя или в професионално автомобилно ръководство.

Недостатъчното налягане може да повлияе значително върху маневреността на автомобила и да доведе до неравномерно износване на гумите. Същото важи и за прекомерното налягане. Редовните проверки на налягането в гумите свеждат до минимум износването на вашите гуми.

Намерете правилните гуми MICHELIN за вас

Други статии, които може да ви интересуват