Авто Фон braking on snow full Полезни съвети и препоръки

Как да изберете Зимни Гуми

Търсите да закупите гуми за зимни условия, но не знаете как да направите избор между множеството предлагани оферти за гуми?

Независимо дали ви трябват зимни, или всесезонни гуми, Michelin е тук, за да ви насочва във вашето решение!

Нашите полезни съвети за избор на най-добрите зимни гуми

С приближаването на зимата може да се колебаете, какви зимни гуми да изберете.
С множеството предлагани различни модели и гами има няколко важни неща, които трябва да се отчитат:

  • За разлика от маркировката M+S, маркировката 3PMSF, която може да се намери върху страницата, указва, че гумите съответстват на стандартите на ЕС и са преминали стандартизирано изпитване, гарантиращо, че ще можете да шофирате безопасно в зимни метеорологични условия.
  • При температури под 7°C от съществено значение е гумите да се адаптират към зимните метеорологични условия. Преди да направите покупка, следвайте тези полезни съвети, за да разберете какви гуми да използвате за автомобила си в зависимост от вашия стил на шофиране, марката и модела на автомобила ви и размерите на гумите.
Авто Публикувано pn002567 max max Полезни съвети и препоръки

Съвет №1: изберете си зимни гуми според това, къде живеете и какъв е обичайният ви стил на шофиране

Ако живеете в област с продължителни, сурови зими, MICHELIN ви препоръчва да използвате зимни гуми.

Гамата MICHELIN ALPIN (например гумите MICHELIN Pilot Alpin 5, MICHELIN Pilot Alpin 5 SUV и MICHELIN Alpin 6) предлага безопасно, комфортно и прецизно шофиране дори в най-суровите зимни метеорологични условия.

Ако живеете на място с променливо време и епизодични снеговалежи, всесезонните гуми MICHELIN CrossClimate+ са идеални за вас. Гамата MICHELIN CROSSCLIMATE предлага балансирани работни характеристики, които правят тези гуми еднакво добри за лятото и за зимата, с високо ниво на показателите върху сняг.

Ако живеете в район с наистина крайно сурови зимни условия, MICHELIN ви препоръчва да използвате специални зимни гуми, например от гамите MICHELIN X-ice или MICHELIN X-ice North 4 реда, със или без шипове.

Искате ли да научите повече за разликите между зимни гуми и всесезонни гуми? Прегледайте следната статия: Зимни гуми или гуми 4 сезона: как да изберете.

Авто Публикувано winterhighwayimagejpg 0 0 720 430 max Полезни съвети и препоръки

Съвет №2: проверете размерите на вашите гуми

Къде да открия моя размер гуми?

Размерът на вашата гума включва информация за :

  • ширина
  • височина
  • диаметър
  • товарен индекс 
  • максимално допустима скорост
автомобил публикувано намерете размера на гумата страницанагумата полезни съвети и препоръки
Авто Публикувано dimensionpneu max max Полезни съвети и препоръки
Авто Публикувано dim poid Полезни съвети и препоръки
Авто Публикувано dim vitesse Полезни съвети и препоръки

Ето как да разбираме тази информация

За да намерите правилните зимни или всесезонни гуми за вашия автомобил, трябва да отчитате размерите на вашите гуми.

Как да намеря размера на моите гуми? Размерите на вашите гуми включват няколко различни данни: широчина, височина, диаметър, товарен индекс и скоростен индекс.

Можете да ги намерите върху страницата на гумата, подредени в следния ред:

225: широчина на гумата (в мм)

45: пропорционално съотношение (в проценти) на височината на гумата към нейната широчина. В този пример 45 указва, че височината на гумата е равна на 45% от широчината.

R или ZR: радиална конструкция

17: вътрешен диаметър, диаметър на гумата в цолове. 1 цол = 2,54 см. Това съответства на диаметъра на колелото, за което е предназначена гумата.

96: максималният товар, който може да се носи от всяка гума.

V: максималният скоростен индекс на гумата. В този пример V е 240 км/ч

Размерите на вашите зимни или всесезонни гуми трябва да съответстват на тези на летните ви гуми, а товарният индекс трябва да бъде същият или по-висок. Ако изберете комплект Колело + Гума, може да успеете да спестите пари, като изберете по-малък размер – само не забравяйте да проверите дали е одобрен за вашия автомобил. Можете да изберете също и гуми с малко по-нисък скоростен индекс, които са по-подходящи за зимно шофиране и по принцип са по-евтини.

След като вече можете да разчитате размера на гумите, използвайте нашата търсачка за гуми, за да прегледате всесезонната гама MICHELIN All Seasons.

Използвайте нашия инструмент за избор на гума за да откриете всесезонната гама гуми на MICHELIN.

Мога ли да избера зимни гуми със скоростен индекс, по-нисък от препоръчвания от производителя?

Да. Ако автомобилът е снабден със зимни гуми с маркировка (M+S и 3PMSF) и скоростният индекс на гумите е по-нисък от максималната скорост на автомобила, те пак могат да бъдат монтирани, стига в зрителното поле на водача да има залепен стикер, указващ новата максимална скорост.

Например: автомобил с максимална скорост от 205 км/ч нормално се оборудва с гуми със скоростен индекс H. Ако вместо това оборудвате автомобила със зимни гуми с маркировка M+S или 3PMSF и скоростен индекс T, трябва да залепите стикер, указващ, че максималната скорост за този автомобил е 190 км/ч.

Съвет №3: изберете гуми, съответстващи на стила ви на шофиране и местните метеорологични условия

Гледайте нашето видео с полезни съвети за избор на зимни гуми

Comparing the MICHELIN CrossClimate to MICHELIN Alpin 5

Статии, които може да ви интересуват

Използвате уеб браузър, който не се поддържа
Използвате интернет браузър, който не се поддържа от този уебсайт. Това означава, че някои функции може да не работят, както е предвидено. Това може да доведе до странно поведение по време на сърфирането. Използвайте или актуализирайте/ инсталирайте някой от следните браузъри, за да използвате пълноценно този уебсайт