michelin7

ГУМАТА MICHELIN PILOT SPORT 4 SUV

michelinpilotsport4suv

През последните години, с пускането на пазара на няколко наистина сериозни високопроизводителни SUV автомобила, SUV сегментът отбеляза огромен растеж. Тези нови SUV автомобили поставиха пред дизайнерите на гуми едно ново предизвикателство – много по-висок център на тежестта в сравнение с тази на вашия обикновен спортен автомобил и по-тежка каросерия, които изискват гума, която работи с по-големи центробежни/странични сили. Поради тази причина Michelin разработиха нова специализирана гама гуми Pilot Sport 4 SUV – истински спортни гуми, адаптирани към SUV – а не гуми за спортен тип SUV. Новата Michelin Pilot Sport 4 SUV заменя Michelin Latitude Sport 3и може да бъде използвана в пълната гама SUV автомобили - 4X4, компактни, средни, премиум и спортни, като последните представляват силно развиващ се сектор.

Тази нова гума се възползва от мощния капацитет за иновации на групата Michelin и най-новите технологии на гамата Michelin Pilot Sport, акцентиращи върху контрола и стабилността при висока скорост, като същевременно гарантират безопасност и дълъг живот на гумата. 

Гумата Michelin Pilot Sport 4 SUV ще промени начина, по който се възприемат високопроизводителните гуми за премиум и спортен тип SUV автомобили. Гумата е разработена в сътрудничество с най-взискателните производители на автомобили и е част от семейството на Michelin Pilot за сигурни и версатилни високопроизводителни гуми.

Гумата Michelin Pilot Sport 4 SUV осигурява изключителен комфорт и удоволствие от шофирането на спортни SUV автомибили в безопасни условия както на сухи, така и на мокри пътища, като в същото време има по-дълъг живот в сравнение със своите конкуренти. Michelin успяха да комбинират всички тези особености като използват технологиите за гуми от моторните спортове в допълнение към нововъведенията, взаимствани от най-новите гуми от Формула Е.

АСИМЕТРИЧЕН ДИЗАЙН НА ПРОТЕКТОРНАТА ШАРКА

Новата гума Michelin Pilot Sport 4 SUV притежава изключително сцепление в сравнение с конкурентите си, благодарение на асиметричния дизайн на своята протекторна шарка: външна част за сухи условия и вътрешна част за мокри условия. Освен това тя се отличава с нова каучукова смес от специални оперативни и иновативни еластомери[1] и фин хидратиран силикатен оксид (силика).

Ултра-реактивният дизайн на протектора на гумата се адаптира към пътните условия чрез динамично взаимодействие между протекторния рисунък и високотехнологичните смеси на протектора, за да осигури перфектно управление на контактното петно. Каналите на протектора са проектирани да осигуряват по-твърд протектор и подобрено странично сцепление. За да се оптимизира прецизността на шофиране, протектора на гумите е снабден с технологията 'Dynamic Response', брекер с хибридно подсилване, изработен от арамид и найлон.

 

[1] Оперативният еластомер подобрява разпределението на товара (силика) във вътрешността на каучуковата смес и подсилва нейните експлоатационни качества.

michelin2
tyrecircle
michelin4

ДЪЛГОТРАЙНА ГУМА

Докато асиметричният протектор на гумата осигурява изключително сцепление, гумата Michelin Pilot Sport 4 SUV се характеризира и с отлична дълготрайност, която се дължи на твърдите протекторни блокчета и двуслойният високоплътностен слой на каркаса, който подсилва нейната здравина.

 

МАКСИМАЛЕН КОМФОРТ – МИНИМАЛЕН ШУМ

Гумата е проектирана с цел да осигури максимално удоволствие зад волана в безопасни условия за шофьорите на премиум SUV автомобили с дълготрайни технически показатели. Освен това тя е разработена така, че да подобри комфорта при шофиране и да намали свързаният с това шум.

 

ДИЗАЙН „PREMIUM TOUCH“:

АТРАКТИВЕН ЗАВЪРШЕК ЗА SUV АВТОМОБИЛИ

Pilot Sport 4 SUV разполага със страници, разработени с технологията на Michelin „Premium Touch“, или с други думи, висококонтрастни страници с кадифен ефект. Това прави гумите лесно разпознаваеми и ги откроява в света на тези изключителни превозни средства. По-голямата част от премиум и спортните SUV автомобили са оборудвани с големи алуминиеви джанти, а Michelin Pilot Sport 4 SUV разполагат с предпазител за джанти, който защитава алуминиевите колела от бордюрите и тротоарите по време на шофиране в градски условия.

michelin5
michelin6
michelin7

НОМЕР 1 В НЕЗАВИСИМИТЕ ИЗПИТВАНИЯ

Гумата Michelin Pilot Sport 4 SUV е резултат от уникалното „ноу-хау“ на Michelin и е разработена от страстни и всеотдайни дизайнери на гуми. Тази гума пренаписва стандартите в своята категория и вече е номер 1. По време на тестовете, проведени от независим център за изпитвания TUV SUD в Германия,  представянето на Michelin Pilot Sport 4 SUV драстично надмина това на шест нейни конкурента по няколко ключови параметри.

b br
b br 2

БЕЗОПАСНА ГУМА С ДЪЛГОТРАЙНИ ТЕХНИЧЕСКИ ПОКАЗАТЕЛИ 
НОМЕР 1 В СПИРАНЕТО НА СУХИ(1) И МОКРИ(2) НАСТИЛКИ

Michelin Pilot Sport 4 SUV превъзхожда своите конкуренти при спиране на сухи и мокри настилки. Тестовете, проведени от TUV SUD показват, че на сухи настилки спирачният път на Michelin Pilot Sport 4 SUV е със 1.8 метра(1) по-къс от средния за нейните конкуренти.

b br 3
b br 4

MICHELIN PILOT SPORT 4 SUV – ТЕСТ ЗА СПИРАНЕ НА СУХО (1)

На мокри настилки в ново състояние, спирачният път на гумата е с 3.15 метра(1) по-къс от този на нейните конкуренти.

Разликите в спирачният път се увеличават в сравнение с износените гуми (2) – спирачният път на гумата Michelin Pilot Sport 4 SUV е с 5.2 метра по-къс в сравнение с това нейните конкуренти.

MICHELIN PILOT SPORT 4 SUV – ТЕСТ ЗА СПИРАНЕ НА МОКРО (3)

СЦЕПЛЕНИЕ НА МОКРО И ТЕХНИЧЕСКИ ХАРАКТЕРИСТИКИ(3)

На мокра писта с дължина 1,050 метра, гумата Michelin Pilot Sport 4 SUV е с 2.88 секунди(3) по-бърза в сравнение със средното за нейните конкуренти.

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА ЖИВОТА В КИЛОМЕТРИ

Освен това, гумата Michelin Pilot Sport 4 SUV превъзхожда своите конкуренти и що се отнася до експлоатационния си живот – тя позволява изминаването на допълнителни 9,100 км(4) в сравнение със средното за нейните конкуренти.

b br 5
b br 6

MICHELIN PILOT SPORT 4 SUV – ТЕСТ ЗА ДЪЛГОТАЙНОСТ (4)

СПИСЪК С РАЗМЕРИ
През 2019 г, новата Michelin Pilot Sport 4 SUV ще бъде налична в 53 размера, 18 от които са нови

*(по-долу в синьо)

* размери, при които предходните продукти на Michelin (SUV и PC) съществуват със същата технология (стандартна или Run Flat /движение със спукана гума/)
(1) Тест за спиране на сухо, между 100 и 0 км/ч, проведен от TUV-SUD Product Service и възложен от Michelin, през септември 2018 г, на размер 235/60 R 18 107W с автомобил Audi Q5 2.0 TDI.
(2) Тест за спиране на сухо, между 80 и 20 км/ч, проведен от TUV-SUD Product Service и възложен от Michelin, през август 2018 г, на размер 235/60 R 18 107W с автомобил Audi Q5 2.0 TDI.
(3) Тест за поведение на гумата при пътуване, на писта с дължина 1050 м, проведен от TUV –SUD Product Service и възложен от Michelin, през август 2018г, на размер 235/60 R 18 107W с автомобил Audi Q5 2.0 TDI.
(4) Тест, проведен от DEKRA TEST CENTER и възложен от Michelin, между август 2018г и септември 2018 г, на размер 235/60R18 107W с автомобил Hyundai Sante Fe CRDi. Тестовете се провеждат за 10.000 км при реално ползване (D50) и очакваната продължителност на живота се основава на експлоатация до 1.6мм.

Използвате уеб браузър, който не се поддържа
Използвате интернет браузър, който не се поддържа от този уебсайт. Това означава, че някои функции може да не работят, както е предвидено. Това може да доведе до странно поведение по време на сърфирането. Използвайте или актуализирайте/ инсталирайте някой от следните браузъри, за да използвате пълноценно този уебсайт