ГУМИГУМИ ДИСТРИБУТОРИДИСТРИБУТОРИ СЪВЕТИСЪВЕТИ

СПРАВОЧНИК НА КУПУВАЧА

CITROËN и MICHELIN обединяват сили за създаване на по-екологичен автомобил

Michelin 22 VI 2011

CITROËN и MICHELIN обединяват сили за създаване на по-екологичен автомобил

CITROËN започна разработването на еко-модел. Резултатът беше новият CITROËN C4, представен през юни 2010 г. Екологичните характеристики на автомобила от части се дължат на неговите гуми – CITROËN работи в тясно сътрудничество с MICHELIN. Защо новият CITROËN C4 е по-екологична машина и как гумите му подобриха неговата еко-ефективност?

Зелени материали

Целта, от производствения процес до крайния резултат, беше да се минимизира въздействието върху околната среда. В резултат на това колата е 85% рециклируема. Тридесет части на превозното средство, като задната броня, панелите на вратите и кожусите на колелата, са изработени от зелени материали.

Никой еко-автомобил не би бил пълен без енергоспестяващи гуми, спестяващи до 6% гориво. Ето защо CITROËN и MICHELIN работиха заедно. Избрания дизайн на гумите беше MICHELIN ENERGY Saver, който намалява разхода на гориво и емисиите на въглероден двуокис.

Гуми ново поколение за автомобил ново поколение

Гумите имат  работен баланс, спомагащ да се намали разхода на гориво и CO2 емисиите, и същевременно повишават безопасността и са по-дълготрайни.

Ефективно партньорство


Тясното сътрудничество между двете марки не приключи след лансирането на CITROËN C4. Ние също работихме заедно при оценяването на плода на нашия труд. Последващ анализ показа, че над 30 милиона литра гориво са били спестени и почти 72 000 тона емисии на CO2 не са били освободени в атмосферата, благодарение на избора на зелени гуми.

ОТКРИЙТЕ ПОДХОДЯЩИТЕ АВТОМОБИЛНИ ГУМИ MICHELIN

Въведете информация за вашия автомобил, размер гума или нужди за шофиране и ние ще ви дадем съвет.

Наскоро прегледани статии

Все още няма преглеждани статии

  • ЛЕК АВТОМОБИЛ
  • SUV - 4X4
  • ВАН – КАРАВАНА
Loader