ГУМИГУМИ ДИСТРИБУТОРИДИСТРИБУТОРИ СЪВЕТИСЪВЕТИ

СПРАВОЧНИК НА КУПУВАЧА

Трябва ли тази година да монтирам зимни гуми?

Michelin 22 X 2012

Трябва ли тази година да монтирам зимни гуми?

Всички ние забелязваме следния факт: Зимата изглежда става все по-тежка и все по-продължителна. През зимата наблюдаваме някои от най-трудните условия на шофиране, с мокри пътища или покрити със сняг или лед. Обмислихте ли да монтирате зимни гуми? Може би трябва…

Зимни спрямо летни гуми

Най-често водачите си задават въпроса, как да подобрят безопасността на своя автомобил при опасни атмосферни условия. Зимните гуми не само подобряват безопасността, те също така съкращават спирачния път и увеличават експлоатационните характеристики. Не забравяйте, летните гуми не са предназначени за употреба в студено време. При ниски температури летните гуми са по-малко ефективни върху всички видове пътни настилки. Зимните гуми са изработени от специална каучукова смес, подходяща за тези ниски температури, и за разлика от летните гуми не се втвърдява при студ, което увеличава тяхната ефективност и сцепление.

Подобрете безопасността и спирачния път

Когато се чувствате отговорен за всеки пътник във Вашия автомобила, е важно да запазите контрол. Поднасяли ли сте върху лед или сняг през последното застудяване или случвало ли се е да не можете да спрете? Загубата на контрол над автомобила е не само плашеща, но може да бъде и много опасна. Подобрете сцеплението и безопасността си и намалете вероятността да се окажете в подобна ситуация тази зима като монтирате зимни гуми, с които да шофирате през целия сезон. Протекторът и високият процент естествен каучук в зимните гуми намалява спирачния път с до 50 %. Разликите могат да бъдат изумителни: стандартният автомобил, движещ се с 50 км/ч върху сняг, ще измине 48 м за да спре, докато летните гуми - страховитите 24 м повече, отколкото ако същият автомобил бъде оборудван със зимни гуми..

Кога да монтираме гумите

Зимните гуми не служат само за шофиране върху сняг. Те са проектирани специално за широк набор от зимни условия като влажна, мокра, снежна и заледена пътна настилка. Противно на всеобщото вярване зимни гуми не се износват по-бързо отколкото летните, така че се уверете, че сте ги монтирали по-рано, за да се насладите максимално ползите от тях. За оптимална безопасност е препоръчително също така да монтирате 4 зимни гуми.

Тъй като студеното време наближава, не се оставяйте да бъдете заловени, преминете към зимни гуми и шофирайте уверено.

ОТКРИЙТЕ ПОДХОДЯЩИТЕ АВТОМОБИЛНИ ГУМИ MICHELIN

Въведете информация за вашия автомобил, размер гума или нужди за шофиране и ние ще ви дадем съвет.

Наскоро прегледани статии

Все още няма преглеждани статии

  • ЛЕК АВТОМОБИЛ
  • SUV - 4X4
  • ВАН – КАРАВАНА
Loader