ГУМИГУМИ ДИСТРИБУТОРИДИСТРИБУТОРИ СЪВЕТИСЪВЕТИ

СПРАВОЧНИК НА КУПУВАЧА

Които са подходящите за мен гуми тази зима?

Michelin 22 X 2012

Които са подходящите за мен гуми тази зима?

Тъй като студеното време наближава, вече е време да се уверите, че Вашият автомобил е готова да се справи с евентуален снеговалеж и спад на температурата. Едно от първите неща, за които трябва да помислите в името на безопасността на Вашето семейство, са зимните гуми. Знаете ли, каква е разликата между гумите със символ от три планински върха със снежинка и гумите с маркировка "M + S"? Прочетете повече.

Тъй като гумите са единствената контактна точка на Вашия автомобил със заснежения, заледен или мокър път, трябва да се уверите, че сте избрали точните гуми. Само гуми, които имат символ от три планински върха със снежинка (снежинка в планина) са тествани за употреба при тежки снежни условия.

Ако искате зимни гуми, които са подходящи за широк набор от зимни условия, си струва да разгледате гуми като тези от гамата Alpin на Michelin. Зимните гуми могат да намалят наполовина Вашия спирачен път в снежните условия и се адаптират към студени температури по-добре от стандартните гуми.

Какви са гумите с маркировка “M + S”?

Гумите с маркировка "M + S", или гуми за кал и сняг, са предназначени специално за подобряване на работните показатели на автомобила в кал и пресен или топящия се сняг. Маркировката "M + S" се отнася за шарка на протектора на гумите, който обикновено има твърди канали и/или чиито протекторни блокчета са по-раздалечени едно от друго отколкото тези на стандартните гуми. Някои гуми "M + S" също са и всесезонни, подходящи за цялата година, но тяхната ефективност е не толкова висока, както летните гуми в горещо време или зимните гуми в студено. Не всички гуми за кал и сняг са тествани като зимни гуми. От друга страна, всички зимни гуми носят маркировката M + S.

Съвети за гумите през зимата

Уверете се, че Вие и Вашият автомобил сте готови за зимата. Изберете също точните гуми, проверете налягането, тъй като то ще намалява заедно с падането на температурата. Производителите препоръчват също смяна на всичките 4 гуми със зимни, така че да имате максимален контрол над автомобила си в трудни условия на шофиране. Често зимните гуми са с по-нисък скоростен индекс, така че следвайте препоръките на производителя на гумите.

Шофирането с правилните гуми през настоящата зима ще увеличи сцеплението, ще ви осигури максимална безопасност и ще позволи на Вашия автомобил да работи оптимално.

Предоставено от MICHELIN

Наскоро прегледани статии

Все още няма преглеждани статии

  • ЛЕК АВТОМОБИЛ
  • SUV - 4X4
  • ВАН – КАРАВАНА
Loader