ГУМИГУМИ ДИСТРИБУТОРИДИСТРИБУТОРИ СЪВЕТИСЪВЕТИ

High performance

КАК НАЙ-БЪРЗИЯТ АВТОМОБИЛ В СВЕТА ОТИВА НА ПАЗАР ЗА ГУМИ?

Michelin 08 VIII 2013

КАК НАЙ-БЪРЗИЯТ АВТОМОБИЛ В СВЕТА ОТИВА НА ПАЗАР ЗА ГУМИ?

Когато Конкорд достигне 400 км/ч на пистата, той излита. А как за Бога се задържа Bugatti 16.4 Veyron Super Sport на пътя при 431 км/ч? Само с две ръце, които контролират мощността от 1200 коня в края на Вашата кормилна колона, искате да знаете, че тези колела ще се движат точно както пожелаете. Там се крие и красотата на този забележителен суперавтомобил, който може да бъде Ваш за 1,95 милиона евро. В най-екстремните условия, който можем да си представим – при заслепяващо висока скорост, Bugatti 16.4 Veyron Super Sport прилепва изключително стабилно към пътя и предлага на своя щастлив водач изумителна прецизност.

ЕКСТРЕМНАТА СКОРОСТ, ЕКСТРЕМНА БЕЗОПАСНОСТ

Не е изненадващо, че най-бързият сериен автомобил, одобрен за пътна употреба, в света има няколко тайни. По-специално технологията, която стои зад неговите залепващи за пътя гуми. Инженерите на Bugatti знаеха, че разполагат с всички качества на най-върховния звяр под капака. Но как да го опитомят, така че да осигурява също толкова върховни работни характеристики? Ясно е, че нито една обикновена гума не би могла да се справи с тази задача, така че те обединиха силите си с инженерите от центъра за технологични изследвания на Michelin в Ладу, Франция. Тяхната мисия? Да намерят идеалната гума за този изключителен автомобил, проектиран да осигурява ненадминатата скорост на Veyron. Тази гума трябва да предоставя оптимално ниво на безопасност в съчетание с превъзходно сцепление, спирачни характеристики и качество на управление. Една гума, която да даде ново определение на удоволствието от шофирането. Стратегическият избор на гума победител се базира на каркас, който закрепва гумата вертикално към джантата, което прави тяхното разделяне невъзможно. Тази гума има нисък профил с цел отлично управление, а страниците й остават гъвкави за по-голям комфорт при пътуване.

СВЕТОВНО НЕНАДМИНАТА ТЕХНОЛОГИЯ

Със своите 16 цилиндъра, 4 турбокомпресора и постоянно задвижване на четирите колела Bugatti 16.4 Veyron Super Sport е готов да завоюва най-престижната от всички титли: най-бързият автомобил в света. Но дали би се увенчал с тази титла без своите гуми? Това е решителният тест за поведение на пътя при екстремни условия, който помага на гумите Michelin да развият своята водеща прецизност и безопасност – работни характеристики, които можете да намерите при MICHELIN Pilot Sport. Производителят на автомобилни гуми действително няма равен в прехвърлянето на знания от най-добрата лаборатория за изследване на октаново число в света към пътя.

МОМЕНТЪТ, КОЙТО ПРОМЕНИ ИСТОРИЯТА

На 3 юли 2010 г. Bugatti 16.4 Veyron Super Sport счупи световния рекорд за скорост при серийните автомобили, одобрени за пътна употреба. Официалния тестови пилот на Bugatti – Пиер-Анри Рафанел, беше зад волана на тестовата писта на Фолксваген близо до Волфсбург. Представители на немската организация TÜV и Книгата на рекордите на Гинес наблюдаваха изпитването с папки и хронометри в ръце. Вече е официално: 431 км/ч.

За повече информация относно света на високоскоростните гуми отидете на адрес michelin.bg

ОТКРИЙТЕ ПОДХОДЯЩИТЕ АВТОМОБИЛНИ ГУМИ MICHELIN

Въведете информация за вашия автомобил, размер гума или нужди за шофиране и ние ще ви дадем съвет.

Наскоро прегледани статии

Все още няма преглеждани статии

  • ЛЕК АВТОМОБИЛ
  • SUV - 4X4
  • ВАН – КАРАВАНА
Loader