ГУМИГУМИ ДИСТРИБУТОРИДИСТРИБУТОРИ СЪВЕТИСЪВЕТИ

High performance

СУПЕРАВТОМОБИЛ, СУПЕРГУМИ.

Michelin 08 VIII 2013

СУПЕРАВТОМОБИЛ, СУПЕРГУМИ.

Ferrari 599 GTO олицетворява всичко, което кара сърцето на един фен на Ferrari да тупти от вълнение. Легендарната скорост на Ferrari. Класическата мощност на Ferrari. Този модел на Ferrari става още по-привлекателен на фона на строго ограниченото му производство – отчайващо малкия брой от 599 автомобила. За да спечели такова възхищение, както от страна на феновете, така и от страна на експертите, усърдният италиански конструктор на автомобили прекара безброй часове на чертожната дъска, усъвършенствайки всеки детайл.

ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ДИЗАЙН

Целта неизменно бе създаването на един много специален модел Ferrari и един много специален суперавтомобил. Задвижван от мощния 6-литров двигател V12, предоставящ 670 конски сили при 8250 оборота в минута, и достигащ максимална скорост от 335 км/ч, автомобилът очевидно е създаден за високоскоростно шофиране. Както винаги, потенциалният враг на свръхскоростните работни характеристики е излишното тегло. Така че вече грациозната машина предприе радикален режим, за да намали теглото си до 1495 кг. За постигането на тази магическа цифра Ferrari имаше нужда от своя партньор Michelin, който прави чудеса. Така в продължение на 18 напрегнати месеца инженерите на Ferrari и Michelin работиха заедно, за да разработят една наистина иновативна високоскоростна гума, проектирана специално, за да направи GTO да заблести, която същевременно е и удивително лека – впечатляващите 10 кг на предната ос и 15 кг на задната ос. Така бе постигната до 10 % по-голяма лекота, в сравнение с гумите със същите размери на други производители.

Пилотите на Ferrari също изиграха своята роля в изпробването на новата технология на различни писти, включително Фиорано и Нардо в Италия. Защото суровата сила не представлява нищо, ако не може да бъде контролирана. Невероятната лекота на тази иновативна гума има две ценни предимства: намалява непружинираните маси, с което допринася за динамичното поведение и за бързината; участва в намаляването на разхода на гориво, а следователно и в намаляване на изхвърлянето на СО2.

ПЪЛНО СЪОТВЕТСТВИЕ

Проектирана в пълно съответствие с характеристиките на шасито на Ferrari, въпросната гума е заслуга на инженерите, тестовите пилоти и техниците, които я направиха реалност. Моторните спортове дадоха живот на гумата, която помогна на 599 GTO да реализира високи постижения с рекордното време за една обиколка, постигнато на Фиорано при 1’24”. А добрата новина за всички нас простосмъртните? Голяма част от същата вдъхновена изобретателност е прехвърлена и към най-новите високоскоростни гуми. Така че нямаме никакви извинения, сега всички можем да заблестим.

ВИСОКОСКОРОСТНИЯТ ИЗБОР НА FERRARI

Гумите на Ferrari 599 GTO са MICHELIN Pilot Super Sport. С тяхната свръх-технологична комбинация от брекер Twaron®, протектор от „Комбинирана каучукова смес“ и “Променливо контактно петно 2.0”, те подобряват значително спирачните характеристики и поведението на пътя при най-екстремните условия на шофиране.

За да откриете най-близкия до вас търговец, отидете на адрес michelin.bg

ОТКРИЙТЕ ПОДХОДЯЩИТЕ АВТОМОБИЛНИ ГУМИ MICHELIN

Въведете информация за вашия автомобил, размер гума или нужди за шофиране и ние ще ви дадем съвет.

Наскоро прегледани статии

Все още няма преглеждани статии

  • ЛЕК АВТОМОБИЛ
  • SUV - 4X4
  • ВАН – КАРАВАНА
Loader