ГУМИГУМИ ДИСТРИБУТОРИДИСТРИБУТОРИ СЪВЕТИСЪВЕТИ

High performance

ХИБРИДНА ТЕХНОЛОГИЯ И ВИСОКИ РАБОТНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ: МОЖЕ ЛИ ДА СРАБОТИ ТОЗИ СЪЮЗ?

Michelin 08 VIII 2013

ХИБРИДНА ТЕХНОЛОГИЯ И ВИСОКИ РАБОТНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ: МОЖЕ ЛИ ДА СРАБОТИ ТОЗИ СЪЮЗ?

Запознайте се с най-сексапилния парадокс на пътя в наши дни: Porsche Cayenne S Hybrid. Това е автомобил, който може да галопира с до 380 конски сили, но въпреки това се движи леко по всякакъв терен. Неговите екологични качества носят желаната почтеност на отговорния 4x4 водач, намалявайки разхода на гориво с близо една трета. Впечатляващо, в сравнение с много дизелови еквиваленти, които с радост изпиват 20 л/100 км. Емисиите на CO2 също са намалени значително при този елегантно мускулест хибрид. Съчетаването на двигател с високи показатели и интелигентна електрическа енергия със сигурност е част от решението.

Но с двата тона на автомобила, притискащи го плътно към автомагистралата, прегряването на гумите се превръща в проблем, както за износването, така и за разхода на гориво, тъй като протектора има склонност да прилепва повече към пътната настилка. Особено като вземете предвид, че до една пета от всеки изразходван резервоар гориво може да бъде свързана с гумите, които сте избрали. Предизвикателството е да се създаде идеален баланс между техническите показатели: повишаване на екологичността без компромис с пламенната страст към шофирането, увеличаване на безопасността и прецизността без да се жертва радостта от шофирането.

ПРОТИВОПОСТАВЯНЕ НА ЗАКОНИТЕ НА НАУКАТА

Инженерите на Porsche бяха добре запознати с предизвикателство, пред което са изправени. За потенциалния проблем на Porsche Cayenne S Hybrid с прегряването на гумите, което оказва отрицателно въздействие върху екологичните характеристики на автомобила, се изисква нов начин на мислене. Така че конструктора обедини силите си със своя дългогодишен партньор Michelin, за да намерят отговора заедно. Решението? Една гениална гума, която преосмисля и оптимизира трите основни правила при производството на гуми: иновативна конструкция на каркаса, която ограничава загряването, както на контактната повърхност с пътя, така и на раменете; строго поверителна каучукова смес; и специфична техника на производство – също стриктно пазена тайна. Резултатът? Намаляване на емисиите на CO2 с 21%. Внезапно най-привлекателният хибрид на пътя изглежда още по-добре.

СПОДЕЛЕНАТА СТРАСТ…

…е по-голяма страст. Тази историческа среща на умове не е нищо ново. В действителност от 1960 г. насам екипи на Porsche и Michelin, облечени с бели лабораторни престилки, стоят зад множество подобрения на гумите, които направиха пътя едно по-безопасно място, особено при висока скорост. Тяхното интензивно сътрудничество в състезателният свят е легендарно от много години насам и прехвърлянето на постиженията от пистата на пътя продължава да носи ползи за всеки шофьор. Днес тяхната съвместна работа се фокусира решително върху хоризонта на едно по-безопасно, по-интелигентно и много вълнуващо утре. Късметлии сте!

КАКВО НОСИ НАЙ-ДОБРЕ ОБЛЕЧЕНОТО PORSCHE

Porsche Cayenne S Hybrid е оборудван с гуми MICHELIN Latitude Sport: те включват пояс „нулев слой“ с различни разстояния с цел ограничаване на деформациите на протектора и по-равномерно разпределение на налягането в контактното петно за по-добро поведение на пътя.

За да откриете най-близкия до вас търговец, отидете на адрес michelin.bg

ОТКРИЙТЕ ПОДХОДЯЩИТЕ АВТОМОБИЛНИ ГУМИ MICHELIN

Въведете информация за вашия автомобил, размер гума или нужди за шофиране и ние ще ви дадем съвет.

Наскоро прегледани статии

Все още няма преглеждани статии

  • ЛЕК АВТОМОБИЛ
  • SUV - 4X4
  • ВАН – КАРАВАНА
Loader