ГУМИГУМИ ДИСТРИБУТОРИДИСТРИБУТОРИ СЪВЕТИСЪВЕТИ

ВСИЧКО ЗА ГУМИТЕ

Производство на гуми. без компромис

Michelin 18 V 2010

Производство на гуми

Единствена точка на контакт между автомобила и пътната настилка, гумата трябва да бъде една балансирана съвкупност от толкова различни експлоатационни характеристики като сцепление, поведение на пътя, комфорт, акустични качества, срок на експлоатация, енергийна ефективност и цена на възвръщаемост на километър. Без компромис.

Прецизен метод на производство

Производството на гумите не е просто наливане на каучука във форма. То е много по-сложен и интересен процес, който изисква голямо внимание към детайлите. Повечето гуми са ръчно изработени с висок контрол на качеството. Системата за контрол на качеството на Michelin се прилага с еднаква степен на взискателност във всички заводи на Компанията, за да гарантира винаги еднакво ниво на качеството, независимо къде е мястото на производство.

Гумата е сложен сбор от много различни части

Успехът на гумата зависи от това как отделните компоненти работят заедно като цяло. Повече от 200 компонента влизат в състава на гумата – един комплексен, високотехнологичен продукт.
Тези компоненти се подразделят на пет групи:

1. Естествен каучук - основна съставка на протектора на слоевете на протектора.
2. Синтетичен каучук - основен елемент на протектора на гумите за леки, лекотоварни и 4x4 автомобили.
3. Черен въглерод и силициев двуокис. Използвани като подсилващ агент за подобряване на устойчивостта на износване.
4. Метални и текстилни корди. Те съставляват скелета на гумата и гарантират неговата геометрия и твърдост.
5. Различни химически елементи. Придават специфични свойства на гумата като ниско съпротивление при търкаляне или високо сцепление.

Производството на гуми е процес на постоянни иновации

Без съмнение сте чували за зелените енергийно ефективни гуми на Michelin, които увеличават икономиите на гориво чрез намаляване на съпротивлението при търкаляне. В момента Michelin работи върху своето пето поколение зелени гуми. Целта е да се постигне подобрение от най-малко два процента в реализираните икономии на гориво и намалените емисии на CO2 при всяко следващо поколение. Това е, по свой собствен начин, една тиха революция. Такава, в която ние спомагаме за намаляването на разхода на гориво в световен мащаб с повече от 12 милиарда литра и за предотвратяването на 30 милиона метрични тона емисии на CO2 от 1992 г. насам.

Michelin се ангажира с подобряването на икономията на гориво, като същевременно запазва високата устойчивост на износване, отличния спирачен път върху мокри настилки, комфорта и ниското ниво на шум. Ние знаем, че качеството на гумата е в основата на нейната стойност.

ОТКРИЙТЕ ПОДХОДЯЩИТЕ АВТОМОБИЛНИ ГУМИ MICHELIN

Въведете информация за вашия автомобил, размер гума или нужди за шофиране и ние ще ви дадем съвет.

Наскоро прегледани статии

Все още няма преглеждани статии

  • ЛЕК АВТОМОБИЛ
  • SUV - 4X4
  • ВАН – КАРАВАНА
Loader