ГУМИГУМИ ДИСТРИБУТОРИДИСТРИБУТОРИ СЪВЕТИСЪВЕТИ

Как да съхранявате зимни гуми?

Правилното съхранение на зимните гуми е от съществено значение за предотвратяване на повреди. Следват някои от нашите най-добри практики за съхранение на зимни гуми.

Как трябва да ги съхранявам?

Не трябва да съхранявате своите зимни гуми на открито или монтирани на автомобил в неподвижно състояние за повече от месец, тъй като това може да доведе до повреди или да се отрази неблагоприятно на работните им характеристики. Вместо това можете да повдигнете автомобила си или просто да демонтирате зимните гуми. Ако свалите зимните гуми, обърнете внимание на позицията им върху автомобила. Така следващата зима ще можете да смените позициите им за по-равномерно износване. Препоръчително е също преди съхранение да ги измиете с вода, да ги почистите и подсушите внимателно (за да избегнете корозия).

Къде трябва да ги съхранявам?

Гумите трябва да се съхраняват на хладно място, далеч от пряка слънчева светлина, източници на топлина и озон, като например горещи тръби и генератори на електричество. Излагането на такива елементи през продължителни периоди от време ще отслаби противоокислителните и противокорозивни свойства на каучуковите смеси и ще доведе до напукване. Гаражите, мазетата и градинските навеси са идеални за тази цел, като можете също да закупите специални торби, за да ги защитите. Уверете се че повърхностите, върху които се съхраняват гумите са чисти и без следи от грес, бензин или други вещества, които могат да повредят каучука. Ако живеете в малък апартамент в центъра на града, можете да наемете място за съхранение в гараж, често наричан „хотел за гуми“.

Кое е най-доброто решение за съхранение?

Ако трябва да складирате гумите за кратък период от време, можете да ги подредите една върху друга на височина до 1,2 м. Ако е възможно, не ги съхранявайте директно на пода, а ги сложете върху палет. Ако трябва да складирате гумите за дълъг период от време, трябва да ги поставите вертикално на стелаж, който е на 10 см от земята.

Последен съвет за пътя

На джанти ли са монтирани зимните ви гуми? В този случай е по-добре да ги окачите или да ги поставите на един ред.

ВИЖТЕ ОЩЕ СЪВЕТИ

Технически съвети за зимни гуми

Колко зимни гуми трябва да имам?
Колко зимни гуми трябва да имам?

Много хора се чудят дали трябва да монтират 2, или 4 зимни гуми. По-долу може да научите защо е по-добре да монтирате четири, обратно на общоприетите заблуди.

Научете още
Какво е законодателството за зимни гуми в България?
Какво е законодателството за зимни гуми в България?

В Европа всяка страна има специфични законови изисквания, свързани с използването на зимни гуми. Зимните гуми не са задължителни по закон в България.

Научете още

Още съвети и видеоклипове

Съвети за оборудване и шофиране през зимата
Всички наши съвети за зимата
Съвети за ефективно ползване на зимни гуми
Всичко за зимните гуми

НАМЕРЕТЕ ПОДХОДЯЩАТА ЗА ВАШИЯ АВТОМОБИЛ ГУМА MICHELIN

  • ЛЕК АВТОМОБИЛ
  • SUV - 4X4
  • ВАН – КАРАВАНА
Loader