ГУМИГУМИ ДИСТРИБУТОРИДИСТРИБУТОРИ СЪВЕТИСЪВЕТИ

Какво е подходящото налягане за зимни гуми?

Налягането в гумите е от съществено значение за сигурността на автомобила. Прочетете по-нататък, за да научите как определите подходящото налягане за зимните си гуми.

Коригиране на налягането при регулиране в студени условия

Температурата оказва пряко въздействие върху гумите – когато спадне, спада и налягането в тях! Ако регулирате налягането на открито при околна температура, трябва да използвате препоръчаните от производителя стойности.

Коригиране на налягането при регулиране в топли условия

Имайте предвид средата, в която проверявате налягането в зимните гуми. Ако го регулирате в топъл гараж, а температурата навън е под нулата, може да се наложи да добавите 0,2 бара (3 psi) към стойностите, препоръчани от производителя на автомобила. Така ще компенсирате разликата и ще осигурите подходящото ниво на налягане.

Разменяне на гумите от една на друга ос

Освен че е добре да проверявате налягането всеки месец, е препоръчително също да разменяте предните и задните гуми от едната на другата ос. Добре е да го правите на всеки 5000 – 10 000 километра). Предимството на тази размяна е, че осигурява равномерно износване на гумите.

Последен съвет за пътя

Налягането в гумите и поддръжката не са единствените елементи, които трябва да проверявате. Едно малко пропукване на предното стъкло например може да се превърне в голяма пукнатина при много ниски температури. Ето защо е добре да поправяте такива неизправности преди началото на зимата.

ВИЖТЕ ОЩЕ СЪВЕТИ

Технически съвети за зимни гуми

Как се проверява износването на зимните гуми?
Как се проверява износването на зимните гуми?

Важно е често да проверявате износването на гумите, за да осигурите безопасността на автомобила си. Следват няколко отговора на въпроси, които е възможно да си задавате във връзка с тази тема.

Научете още
Зимни гуми: товарни и скоростни индекси
Зимни гуми: товарни и скоростни индекси

Някога замислили ли сте какво представляват товарния и скоростния индекс? Открийте отговорите по-долу!

Научете още

Още съвети и видеоклипове

Съвети за оборудване и шофиране през зимата
Всички наши съвети за зимата
Съвети за ефективно ползване на зимни гуми
Всичко за зимните гуми

НАМЕРЕТЕ ПОДХОДЯЩАТА ЗА ВАШИЯ АВТОМОБИЛ ГУМА MICHELIN

  • ЛЕК АВТОМОБИЛ
  • SUV - 4X4
  • ВАН – КАРАВАНА
Loader