ГУМИГУМИ ДИСТРИБУТОРИДИСТРИБУТОРИ СЪВЕТИСЪВЕТИ

Печат и новини от Michelin

Новото поколение гуми, които предлагат перфектен баланс между удоволствие и безопасност

Michelin представя на българския пазар новото поколениегуми за седани и спортни автомобили, които решаватпроблема с баланса между удоволствието и безопасността.MICHELIN Pilot Sport 4 е достъпна на европейския пазар зарезервни части от януари 2016 г.

Новата лятна гума MICHELIN Pilot Sport4 е проектирана така, че да отговаря нависоките очаквания на клиентите, които не са готови да правят компромиси на пътя итърсят незабравимо изживяване, докато се наслаждават на шофирането, но също ипрецизност на управлението и контрол във всякакви обстоятелства. Гумата MICHELINPilot Sport4 предлага най-високо ниво на управление и сигурност в своя клас,благодарение на използването на най-добри практики и иновативни технологии,разработени за моторните спортове.

• •    № 1 в управлението на сухо
  • •    № 1 в спирането на суха и мокра настилка
  • •    Уникален спортен дизайн

Новата лятна гума MICHELIN Pilot Sport4 е отличен пример за прилагането настратегията MICHELIN Total Performance, която използва иновации и модернитехнологии, за да подобри множество характеристики едновременно, а не само една(например маневреност за спортна гума). Тя позволява максималното подобряване наразлични работни характеристики, включително устойчивост на износване, сцеплениеи икономия на гориво, които водят до комфорт, безопасност и невероятно удоволствиеот шофирането.

„Подобно на много от автомобилистите, вие се наслаждавате на удоволствието
от шофирането и това не трябва да бъде за сметка на която и да било друга
работна характеристика, независимо дали безопасността или дългия пробег! Ето
защо новата Michelin Pilot Sport4 ще бъде повратна точка при високоскоростните
гуми за спортни седани и такива от висок клас.“ каза Тиери Шиш, Изпълнителен
вицепрезидент „Леки и лекотоварни гуми“, Michelin.

Технологичните нововъведения при изключително адаптивния протектор на новатагума идват от опита на Michelin в автомобилните състезания, включително Формула Е.Благодарение на изкусно проектираните динамични взаимодействия междуархитектурата, шарката на протектора и материалите, протекторът непрекъснато сеадаптира към пътя и по този начин осигурява оптимално управление на контактнотопетно.

MICHELIN Pilot Sport 4 предлага изключителни работни характеристики, които
предоставят високо ниво на безопасност и отлично поведение на пътя както на
сухи, така и на мокри настилки при високи скорости.

Нововъведения при работните характеристики на новата MICHELIN Pilot Sport 4:

Изключителна прецизност на управление: новата технология „Dynamic Response“ сесъстои от брекер, подсилен с комбинация от арамидни и найлонови влакна, койтоосигурява оптимален контрол на посоката. Благодарение на високата плътност,изключителната якост на опън (пет пъти по-устойчиви от стомана) и ниското тегло наарамидните влакна, центробежната сила при високи скорости е напълно овладяна, аконтактното петно остава едно и също, дори при високи скорости.

Безопасност и спирачен път на влажна настилка: високото ниво на работнитехарактеристики е постигнато чрез нова, силно хомогенна смес на протектора,включваща функционални еластомери 2 и фин силициев диоксид. Освен товашироките и дълбоки надлъжни канали осигуряват ефективно отвеждане на водата помокри пътища. Тази нова смес увеличава също пробега и горивната ефективност нагумата.

Новата MICHELIN Pilot Sport 4 ще бъде достъпна в 19 различни размера от 17 до18 инча през януари 2016 г., а по-късно през 2016 г. и през 2017 г. на пазара щеизлязат и 19-инчови размери.Повече подробности относно технологиите, предимствата, размерите икласовете върху етикета на MICHELIN Pilot Sport 4 можете да намерите на адрес:
www.michelin.bg

Връзки с медиите: