Нова
MICHELIN
PILOT ALPIN 5
 • 3PMSF

  3PMSF

 • За кал и сняг

  За кал и сняг

 • зимни

  зимни

 • Гуми за лек автомобил

MICHELIN PILOT ALPIN 5 | Sport Auto
MICHELIN PILOT ALPIN 5 | TYRE REVIEWS
AutoBild_Testsieger MichelinAlpin5

MICHELIN PILOT ALPIN 5

 • Гуми за лек автомобил

 • 3PMSF

  3PMSF

 • За кал и сняг

  За кал и сняг

 • зимни

  зимни

Контрол на пътя, създаден да издържи на зимата

Зимната гума на  MICHELIN Pilot Alpin 5 осигурява високи спирачни показатели и прецизност на управление за високоскоростни автомобили, които са изправени пред предизвикателствата на зимните условия [1].

Първокласната зимна гума на MICHELIN, която предоставя високо ниво на удоволствие при шофиране
• Отличен контрол и прецизност на управление на мокри и заснежени пътища [1] (3PMSF)[2]
• По-къс спирачен път за безопасност при покрити със сняг пътища[1]
• Номер 1 по дълготрайност [3] и намален разход на гориво [1]
• Получила признанието на водещи производители на първокласни автомобили

Контрол и прецизност на шофиране на мокри и заснежени пътища [1].

Чувствайте се уверено във вашия високоскоростен автомобил с насочен и симетричен рисунък на протектора, който оптимизира сцеплението с пътя и сцепната сила при мокри и заснежени условия [1]. Проектирана с централен канал, за да осигурява по-голяма устойчивост на аквапланинг и подобрен спирачен контрол за сигурност и удоволствие от шофирането с висока скорост през целия зимен сезон [1].

4w 323 tire michelin pilot alpin five en us features and benefits 2 signature 16 slash 9

По-къс спирачен път за безопасно шофиране през зимата, независимо от метеорологичните условия [1].

Изпитайте първокласната мощ на спиране на зимни пътища с гумата MICHELIN Pilot Alpin 5. По-къс спирачен път при шофиране на сняг и в тежки зимни условия [1]. Последното поколение каучукова смес на протектора интегрира нов функционален полимер, който извежда показателите на сцепление върху мокър и заснежен път до следващото ниво, за да можете да се наслаждавате на пътя пред Вас независимо от зимните условия [1].

pilot alpin 5 benefits 2 control

Номер 1 по дълготрайност [3] и намален разход на гориво [1].

Наслаждавайте се на удоволствието от шофирането по-дълго с гумата MICHELIN Pilot Alpin 5 – най-добрата дълготрайност в сравнение с основните ѝ конкуренти [3] и по-малък разход на гориво [1], благодарение на специално създадената смес на слоя под протектора, която свежда до минимум съпротивлението при търкаляне .

pilot alpin 5 benefits 3 fuel consumption

Одобрена от водещи производители на автомобили.

Зимната шосейна гума на MICHELIN Pilot Alpin 5 се използва за оборудване на високоскоростни автомобили от производители като Audi, AMG, BMW, Mercedes и Porsche, които изискват спазването на строги високи стандарти. Освен безупречност в представянето, вашият автомобил трябва да изглежда и изключително. Зимната шосейна гума MICHELIN Pilot Alpin 5 е с покритие “Premium Touch”, което придава на страниците тъмен кадифен ефект.

ls3 benefit 3 suv prestige 221x221

Това е най-подходящата гума за мен?

85 размери подходящи за MICHELIN PILOT ALPIN 5

MICHELIN PILOT ALPIN 5 205/60R16 96H XL ★

етикетиране

Категория на горивна ефективност

C

Категория на сцепление с мокра повърхност

B

Категория външен търкалящ шум

68 dB

Широчина

205

Височина

60

Диаметър

16

Тobap

96

Скорост

H

Характеристики

Хомологизирана за BMW MOTORSPORT (M135i, M3, M5, M6, серии 1M, Z4M)

Характеристики

3PMSF

MICHELIN PILOT ALPIN 5 215/65R16 102H XL

етикетиране

Категория на горивна ефективност

B

Категория на сцепление с мокра повърхност

B

Категория външен търкалящ шум

68 dB

Широчина

215

Височина

65

Диаметър

16

Тobap

102

Скорост

H

Характеристики

3PMSF

ОСНОВНА ПРАВНА ИНФОРМАЦИЯ

(1) - време за изминаване на една обиколка, маневреност, спиране и сцепление, разход на гориво-  въз основа на външни изпитвания на TÜV , проведени в периода между януари 2018 г и март 2018 г, сравняващи Pilot Alpin 5 с предходното поколение Pilot Alpin 4, при размери 225/40 R18 92V XL на автомобил VW Golf VII 2.0 TDI : Изпитвания за изминаване на една обиколка и тестове за латерално управление, проведени на мокро и сняг, тестове за аквапланинг (при завои и надлъжно), спиране и ускорение на сняг, проведени с нови и с гуми с дълбочина на протектора 2 мм, разход на гориво.

(2) - 3PMSF - MICHELIN Pilot Alpin 5 е одобрена за употреба при сняг (с маркировка 3PMSF). За да получат маркировка 3PMSF, гумите трябва да гарантират минимално ниво на сигурност и мобилност върху сняг.

(3) - дълготрайност - Външни изпитвания, проведени от DEKRA Test Center, възложени от Michelin, с автомобил VW Golf VII през периода март и април 2018 г на размер 225/40R18  с CONTINENTAL WinterContact TS850P, DUNLOP WinterSport5, GOODYEAR UltraGrip Performance Gen 1, PIRELLI Winter SottoZero3 и Nokian WRA4 и външни изпитвания, проведени от DEKRA Test Center, възложени от Michelin, с автомобил VW Passat през периода февруари и март 2019 г с размер 235/45R18  с CONTINENTAL WinterContact TS850P и CONTINENTAL WinterContact TS860S. Тестове за съпротивление при търкаляне, проведени през 2018 г от TÜV SUD на размер 225/40 R18 92V XL, за сравнение на Pilot Alpin 5 и Pilot Alpin 4 и извършени вътрешно от Michelin върху Pilot Alpin 5 съгласно Правило № 117 на ИКЕ на ООН.

Използвате уеб браузър, който не се поддържа
Използвате интернет браузър, който не се поддържа от този уебсайт. Това означава, че някои функции може да не работят, както е предвидено. Това може да доведе до странно поведение по време на сърфирането. Използвайте или актуализирайте/ инсталирайте някой от следните браузъри, за да използвате пълноценно този уебсайт