pilot sport 4 suv fr

КАК, БЛАГОДАРЕНИЕ НА RFID, ГУМИТЕ СЕ СВЪРЗВАТ СЪС СВОЯТА ЕКОСИСТЕМА

RFID (радиочестотна идентификация) е технология, която използва радиочестота за запаметяване, съхраняване и запис на данни върху дадено устройство и извличането им от разстояние.

Интегрирана в гумите на етап “проектиране”, тази технология гарантира надеждна идентификация: уникален идентификатор, който не може да бъде фалшифициран и може да бъде разчетен независимо от състоянието на гумата до достигане на момента на нейното рециклиране. 

Какви са предимствата на RFID?

Технологията за радиочестотна идентификация (RFID) подобрява проследяемостта, ефективността и безопасността през целия жизнен цикъл на гумата, включително и в етапа на рециклиране. Днес тя е призната за пазарен стандарт.

Също така, RFID дава възможност за по-добро управление на гаранциите и рекламациите, оптимизирано наблюдение на гумите, особено по време на периодите на смяна на гумите през лятото и зимата. Благодарение на тази технология се подобрява наблюдението на автомобила и планирането на прогнозната му поддръжка. 

Тъй като RFID технологията вече се използва при гумите за тежкотоварни автомобили и в моторните спортове, нашата амбиция е до 2024 година тя да бъде интегрирана и във всички гуми на MICHELIN, предназначени за леки автомобили.

Начин на работа на RFID технологията.

Узнайте как RFID технологията подпомага гумата по време на целия ѝ жизнен цикъл: от момента на производството до рециклирането.

What is RFID? Why RFID in tires?

Предимства на RFID

microsoftteams image 26

Спокойствие и безопасност 

В бъдеще тази технология ще Ви даде възможност да упражнявате по-добър контрол върху гумите си благодарение на ключова информация като: марка, модел, размер, идентификационен номер... За да можете да продължавате да шофирате в безопасност..

Подобрен мониторинг и поддръжка на гумите

Благодарение на информацията, предоставяна чрез технологията RFID, Вашият дистрибутор ще може да осигури по-добра поддръжка на гумите Ви и да управлява оптимално смяната им (например при преминаване от зимни на летни гуми).

microsoftteams image 30
microsoftteams image 27

Повече гаранции

А ако Ви се наложи да предявите гаранционен иск, ще можете лесно и бързо да идентифицирате гумата си и да организирате нейната подмяна.

Защита от кражба на данни

След криптирането им по време на процеса на производство на гумите, RFID данните могат да бъдат заключени.
Изключителната надеждност на технологията за проследяемост дава възможност за защита срещу кражби и фалшификации, но и позволява да следите за възникване на повреди, стареене и атмосферни условия.

microsoftteams image 28

Често задавани въпроси

Информация, кодирана в RFID етикетите (тагове) на гумите

RFID етикетът (таг) на гумата съдържа нейния уникален идентификационен номер. Този номер е оригиналния уникален идентификатор на гумата, базиран на формата за SGTIN-96 кодиране, съдържащ фирмен префикс , референтен номер на продукта и уникален сериен номер на производителя. Вградените в гумите на Michelin RFID етикети отговарят на международните стандарти ISO 20909 и ISO 20910.

Достъп до каква информация имате достъп благодарение на вградените в гумите на MICHELIN RFID етикети?

Устройството за сканиране на RFID (четец), което разчита RFID етикета (тага) в гумата, получава автоматичен достъп до търговското обозначение на гумата (размер, марка, гама).  Търговското обозначение представлява основната стандартна услуга, предоставяна от отрасъла за производство на гуми на автомобилната индустрия.  Всяка друга информация, отнасяща се до RFID етикета на гумите, е предмет на предварително одобрение от страна на нейния потребител.

Каква роля играе RFID етикета, вграден в гумите на MICHELIN?

Технологията RFID, която се използва при гумите MICHELIN, позволява да се покрият нуждите от идентификация по време на целия живот на гумата. Това означава, че могат да бъдат разработени услуги за подобряване на производителността, въздействието на транспорта върху околната среда, потребителското изживяване, включително безопасността на водача, и рециклирането на гумите в края на жизнения им цикъл.

Информацията, съдържаща се в RFID етикета, има ли отношение към моите лични данни?

Съхраняваният в RFID етикета на гумата уникален идентификационен номер не предоставя достъп до лични данни без съгласието на лицето, за което те се отнасят. Тези данни са сравними със специфичния сериен номер на гумата.

Кой има достъп до информацията, съдържаща се в RFID етикета на моите гуми? 

С тази информация може да се сдобие всеки, който разполага с четящо устройство (четец) , свързания с него интерфейс за програмиране на приложения, и е получил разрешение от потребителя да събира информация за него.

Деактивиране на системата за RFID в гумите MICHELIN 

Веднъж вграден в автомобилната гума, идентификаторът не може да бъде променен и тагът не може да бъде деактивиран без да се повреди самата гума. Следователно деактивирането на RFID е невъзможно.

Как да разбера дали гумите MICHELIN на моя автомобил съдържат RFID?

За да можем да отговорим на този въпрос, трябва да разполагаме с определена информация, която се намира върху гумата, с която е оборудван Вашият автомобил. За да научите повече, молим, свържете се с нас като използвате формуляра за контакт по-долу.

Ако имате въпроси относно технологията RFID, можете да се свържете с отдел “Обслужване на клиенти”. 

За да получите възможно най-добър отговор, попълнете формата по-долу:

*задължителна информация

RFID
This field is invalid
This field is invalid
This field is invalid
This field is invalid
This field is invalid
This field is invalid
This field is invalid
This field is invalid
This field is invalid
This field is invalid

За да разберете как Michelin използва и обработва предоставените от Вас лични данни, моля, вижте нашата Политика за поверителност. Политика за поверителност

Използвате уеб браузър, който не се поддържа
Използвате интернет браузър, който не се поддържа от този уебсайт. Това означава, че някои функции може да не работят, както е предвидено. Това може да доведе до странно поведение по време на сърфирането. Използвайте или актуализирайте/ инсталирайте някой от следните браузъри, за да използвате пълноценно този уебсайт