Търсене на гума
Намерете дистрибутор

ГУМИ ЗА ЕЛЕКТРОМОБИЛИ, КОИТО ПРОМЕНЯТ ПРАВИЛАТА НА ИГРАТА

ВСИЧКИ НАШИ АВТОМОБИЛНИ ГУМИ ВЕЧЕ СА СЪВМЕСТИМИ С EV

ОБОРУДВАМЕ С НАШИ ПРОДУКТИ ПОЛОВИНАТА ОТ ВСИЧКИ АВТОМОБИЛНИ МАРКИ, ПРОИЗВЕЖДАЩИ ЕЛЕКТРОМОБИЛИ(1) И ТОВА НЕ Е ПРОСТО СЪВПАДЕНИЕ

Нашите инженери работят в тясно сътрудничество с водещи производители на електрически автомобили като Porsche, Tesla, Mercedes-AMG, BMW, Volkswagen, Ford, Lucid, Hyundai, BYD, XPENG ..., за да проектират гуми с характеристики, които са от значение за собствениците на електромобили и правят шофирането им още по-приятно.

ВСИЧКИ НАШИ АВТОМОБИЛНИ ГУМИ СА ПОДХОДЯЩИ ЗА EV

Заради батерията си електромобилите са по-тежки от традиционните автомобили с двигатели с вътрешно горене, но въпреки това се отличават с рекордно ускорение от място. Тази тяхна специфика, в комбинация с високия въртящ момент, по-тихия двигател и непрекъснатия стремеж към постигане на по-висок капацитет на батерията, задава по-сериозни изисквания към техните гуми.

ГУМИ ЗА ВАШИЯ ЕЛЕКТРОМОБИЛ С ОПТИМАЛНА ЕФЕКТИВНОСТ

Оборудвайки своя електромобил с подходящите гуми, Вие си гарантирате оптимална ефективност по отношение на обхват, дълготрайност (пробег), шум в купето и безопасност(2), и всичко това докато се наслаждавате максимално от шофирането.

Пътувайте по-дълго между отделните зареждания

За да разполагат с максимален капацитет, електромобилите се нуждаят от гуми с ниско съпротивление при търкаляне. От 1992 г, започвайки с гумата MICHELIN EnergyTM, успяхме да намалим съпротивлението на търкаляне на нашите гуми с повече от два пъти. (3) Днес можем да предложим гуми като MICHELIN Pilot Sport EV, които, благодарение на ниското си съпротивление на търкаляне,осигуряват капацитет на батерията, с който можете да изминете с до 60km повече. (4)

Изминавайте разстоянията с един комплект гуми

Електромобилите се нуждаят от гуми с дълъг пробег. Високият въртящ момент и тежестта на батерията оказват влияние върху износването на гумите.  През 1946 г разработихме гумата MICHELIN X, първата радиална гума, с която постигнахме значително увеличение на износоустойчивостта на нашите гуми (от 2 до 3 пъти).Оттогава насам продължаваме да предлагаме дълготрайни гуми.

Насладете се на по-тихото пътуване

Основен проблем при безшумните двигатели е шумът от гумите, резониращ в купето.  Благодарение на технологията на MICHELIN “AcousticTM”, вътрешният шум  в автомобила може да бъде намален с почти 20%.(5)
Намерете най-добрата гума за вашия автомобил
Търсене на гума
Търсене на гума

ПРЕДСТАВЯМЕ ВИ MICHELIN PILOT SPORT EV, ПРЕДНАЗНАЧЕН ЗА EV

Гумата MICHELIN Pilot Sport EV е вдъхновена от наследството на шампионата FIA Formula E от 2014 до 2022 г.

ПОДГОТВЕТЕ СЕ ЗА ШОФИРАНЕТО НА ЕЛЕКТРОМОБИЛ С НАШИТЕ ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ И ПРЕПОРЪКИ

MICHELIN e.PRIMACY tyre

MICHELIN e.PRIMACY е проектирана така, че да намалява разхода на енергия(6) на пътническите автомобили. Тя изборът на производителите на автомобили за техните електрически, хибридни и нискоразходни автомобили.  

Гуми за електрически скутери

Гумата MICHELIN City Grip Saver е специално разработена за електрически скутери. Тя увеличава пробега с едно зареждане на батерията благодарение на ниското  си съпротивление при търкаляне(7), като същевременно запазва прочутата дълготрайност на гамите MICHELIN City Grip!

Гуми за електрически велосипед

Гумите MICHELIN e-WILD са проектирани така, че да оптимизират живота на батерията, дълготрайността на гумите и предаването на енергия. Знаете ли, че 70% от нашите гуми са съвместими с електрически велосипеди?

ОТ ПИОНЕРИ КЪМ НОВО ПОКОЛЕНИE ЕЛЕКТРОМОБИЛИ

Вече повече от 100 години ние разработваме иновативни решения за мобилност, които отговарят на очакванията на шофьорите, като същевременно свеждат до минимум въздействието им върху околната среда.

Дългият път към преодоляването на предизвикателствата при създаването на гуми за електромобили

През 1899 г, Michelin разработват гумите за  “La Jamais Contente”, първият електрически автомобил, преминала границата от 100 км/ч

Проектиране на дълготрайни и енергоспестяващи гуми

Ние увеличихме значително дълготрайността и подобрихме енергийната ефективност на гумите първо през 1946 г. - с революционната архитектура на радиалната гума MICHELIN X , а след това и с гумата MICHELIN ENERGYTM през 1992 г., при която за първи път към сместа на протектора прибавихме и силика,(8).

Пионери в световния електромотоспорт

Използваме нашето ноу-хау, придобито в  шампионата на FIA “Formula E” (от 2014 до 2022 г.) и FIM MotoETM, за да проектираме гуми, подходящи за електрически автомобили.

Проектираме гуми следващото поколение първокласни е-автомобили

Електрифицираното на 100% Porsche 718 Cayman GT4 E-Performance е оборудвано с гуми, произведени от 53% възобновяеми биоресурси и рециклирани суровини.

Виждали ли сте първата гума за електрически автобуси?

MICHELIN X Incity EV Z: гама, която съчетава безопасност, дълготрайност, грижа за околната среда и по-голям капацитет на зареждане на батерията.
С тази нова гама Michelin подкрепят прехода към по-чисти и по-ефективни решения за електрическа мобилност с по-голяма автономност. Ключов фактор за устойчив град.

ЗАЩО MICHELIN - НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ:

Предприемаме действия за намаляване на въздействието върху околната среда

Ние проправяме пътя в тази категория гуми, инвестирайки не само в тях, но и в иновативни продукти и решения(8).

Доверете се на MICHELIN за един по-добър живот в движение

Нашите гуми се ползват с доверието на най-взискателните - продуктите ни се търсят от потребители, производители, участници в моторни спортове и ключови лидери във формирането на общественото мнение.

MICHELIN и бъдещето на електрическата мобилност

Благодарение на възможностите ни в иновациите, експертния ни опит в областта на автомобилите с водородни горивни елементи и нашата способност да обединяваме хората, ние се превърнахме в основен участник в разработването на електрически моторни превозни средства.

Legal mentions

Важна правна информация

(1) Източник: Отдел за оригинално оборудване за автомобили на Michelin -  анализ на вътрешна база данни за декември 2021 г.
(2) Резултатите могат да се различават в зависимост от автомобила, гамата и размера на гумите, скоростта и пътните условия.
(3) В сравнение MICHELIN Energy (RR>12kg/T), съпротивлението при търкаляне на MICHELIN e.Primacy и MICHELIN Pilot sport EV (RR <5kg/T) е два пъти по ниско. 
(4) Акустичната технология на MICHELIN намалява нивото на възприемания в купето шум с почти 20% (Вътрешно измерване на шума, проведено през 2020 г при размер гуми 245/45 R19 на автомобил KIA Cadenza. Измереното ниво шума е в диапазона "170-230Hz".) Резултатите могат да се различават в зависимост от автомобила, гамата и размера на гумите, скоростта и пътните условия.
(5) Нова, гумата MICHELIN e.Primacy генерира средно до 2kg/t по-ниско съпротивление при търкаляне в сравнение със своите конкуренти, което се равнява на икономия на гориво от 0,21l/100km при автомобил VW Golf 7 1.5 TSI или увеличение на пробега с едно зареждане на батерията с до 7% при автомобил VW e.Golf. Под енергийна консумация трябва да се разбира потреблението на бензин при автомобили с термичен и електрически двигател и на електричество - при електрическите автомобили.
(6) много ниско съпротивление при търкаляне благодарение на новите материали на базата на Силика - "Electric Ready", с много ниско разсейване на енергията, така че в батерията Ви издържа по-дълго, отколкото ако използвате оригиналните гуми MICHELIN City Grip. (Моделиране на разсейването на енергия при гуми с размер 100/80 - 14 M/C 48S CITY GRIP SAVER TL и CITY GRIP. Проведено в изследователския център на Michelin във Франция през юли 2018 г.). Повече информация на: https://www.michelin.co.uk/motorbike/tyres/michelin-city-grip-saver
(7) Нисък разход на гориво - MICHELIN ENERGY SAVER+ е удостоена от AutoBild с приз "Еко шампион" за 2013 г.