Търсене на гума
Намерете дистрибутор

ДОВЕРЕТЕ СЕ НА MICHELIN ЗА ЕДИН ПО-ДОБЪР ЖИВОТ В ДВИЖЕНИЕ

НАЙ-ВЗИСКАТЕЛНИТЕ НИ СЕ ДОВЕРЯВАТ

Вие имате високи стандарти. Ние също! Създаваме иновации всеки ден, за да отговорим на очакванията ви.

НАЙ-ВЗИСКАТЕЛНИТЕ НИ СЕ ДОВЕРЯВАТ

Нашите продукти и услуги се отличават с революционни технологии(1).  Ето защо гумите ни се търсят от шофьори, производители, представители на света на моторните спортове и ключови лидери във формирането на общественото мнение. 

Производители

Производители на престижни марки ни гласуват доверие, оборудвайки своите превозни средства (автомобили, мотоциклети и велосипеди) с наши гуми.

Представители на моторните спортове

Създадени за победа! Ние сме производителят на автомобилни гуми с най-много победи за последните 50 години на големите световни първенства на FIA и FIM (2).

Независими експерти

През 2021 година станахме марката, удостоена с най-много награди от европейски автомобилни експерти като ADAC, Autobild, Tyre Reviews…(3)

Представители на електронните спортове

Ние сме официален доставчик на гуми за “Онлайн шампионатите Gran Turismo на Международната автомобилна федерация (FIA)”, както и техен “официален технически партньор по отношение на технологиите за производство на пневматични гуми” .
Намерете най-добрата гума за вашия автомобил
Търсене на гума
Търсене на гума

НИЕ СМЕ ВОДЕЩИ В ОБЛАСТТА НА ЕЛЕКТРИЧЕСКАТА МОБИЛНОСТ

Ние стоим в челните редици на електрическата мобилност.  Нашите инженери работят в тясно сътрудничество с производителите на автомобили, скутери и велосипеди, за да разработят гуми с характеристики, които да отговорят на изискванията на собствениците на електрически превозни средства. Оборудваме половината от марките, произвеждащи тези превозни средства (5), и това не е случайно

ПРЕДПРИЕМАМЕ СТЪПКИ ЗА НАМАЛЯВАНЕ НА ВЪЗДЕЙСТВИЕТО ВЪРХУ ОКОЛНАТА СРЕДА

Проправяме пътя към мобилност с минимално въздействие върху околната среда  (6) и правим иновации като инвестираме не само в автомобилните гуми и в свързани с тях индустрии, но и далеч отвъд тях.

НИЕ СЪЗДАВАМЕ ГУМИ, НА КОИТО МОЖЕТЕ ДА СЕ ДОВЕРИТЕ

От 1889 г. внедряваме иновации, за да създадем гама от дълготрайни гуми, предлагащи безопасно шофиране, независимо от условията.

От първия до последния километър.

Истинската промяна означава да променяме по-малко. Изминавайте разстоянията с един комплект гуми. Нашият ангажимент е да ви осигурим дълготрайно и безопасно (3) шофиране от първия до последния километър(4), с гуми, на които можете да се доверите (5) до достигане на законоустановения им праг на износване. (7)

НЕЗАВИСИМО ОТ УСЛОВИЯТА НА УПОТРЕБА                 

Проектираме гуми за велосипеди, които могат да се справят с всяка ситуация: в града, по магистралите или дори на пресечен терен.  Със сигурност не е случайно, че професионален състезател по фрийрайд, като Камерън Зинк, се доверява на нашите гуми.

При всякакви метеорологични условия     

Не позволявайте на зимата да ви спре! Всички гуми от зимните гами на MICHELIN са сертифицирани по 3PMSF(8), за да ви осигурят безопасност и мобилност дори при тежки зимни условия.

МОТОРНИТЕ СПОРТОВЕ: КАТАЛИЗАТОР НА ИНОВАЦИИТЕ

Без значение от събитието: световни шампионати на FIA и FIM, надпревари за издръжливост като “24-те часа на Льо Ман” или шампионатите MotoGPTM и MotoETM, най-взискателните представители на света на моторните спортове ни гласуват доверие: организатори, производители на мотоциклети и автомобили, отбори, пилоти и състезатели.

Бъдете първите, които ще научат новините и актуализациите на MICHELIN !

Абонирайте се за нашия бюлетин. Попълнете формуляра и участвайте в томболата на MICHELIN за един от пакетите за градско пътуване.

РАЗРАБОТВАМЕ ИНОВАЦИИ ЗА ВСЯКА ЕДНА ОТ СФЕРИТЕ НА МОБИЛНОСТТА

Инвестираме в широк спектър от дейности, в автомобилни гуми, в свързаните с тях индустрии и извън тях, за да създадем свят с по-добра мобилност.

50 години опит в производството на гуми за самолети

Авиационният отдел на Michelin работи  с най-големите авиокомпании и конструктори на самолети и в света (9): 90 % от самолетите на 20-те най-големи авиокомпании и близо 50% от всички търговски самолети са оборудвани с нашите гуми(10).

70 години опит в градския елезопътен транспорт

От 1951 година до днес разработваме технически решения, адаптирани за различни видове метро, за повече от 60 мрежи за градски транспорт в над 20 страни по света.  Допринасяме ежедневно за придвижването на повече от 10 милиона души  по света(11).

От 1900 година до днес ние ви придружаваме в ежедневните рутинни пътувания и през ваканциите, за да създаваме заедно незабравими преживявания 

Благодарения на нашия отговорен и уникален подход, Пътеводителите MICHELIN се превърнаха в бестселър без аналог:  предлагащ незабравими преживявания в над 30 000 обекта в повече от 30 държави на три континента. 

Чухте ли добрите новини ?

Като разработваме по-надеждни, интригуващи и иновативни продукти и решения, ние подобряваме мобилността не само чрез нашите гуми, но и с предложенията ни, насочени извън автомобилния свят. Например, надуваемото крило на WISAMO (Wing Sail Mobility) е платно, което използва силата на вятъра!  Чиста, безплатна и универсална енергия за товарни кораби и ветроходни лодки.

За да вървим напред по един по-добър път

Подходът ни “Устойчивост за всички” ни подтиква  непрестанно да търсим нови решения,  способни да осигурят оптимален баланс между личната удовлетвореност, икономическото развитие и опазването на планетата и нейните обитатели.

Legal mentions
Правни споменавания


(1) Michelin отделят между 600 и 700 милиона евро годишно за научноизследователски, развойни и техологично-инженерни проекти. С 11,627 действащи патента в световен мащаб, включително 247 подадени патента за 2021 г. и 6,000 служители, ангажирани с научноизследователска и развойна дейност, Michelin разработват технологии, които ще позволят на Групата да достигне амбициозните си цели за 2030 година . За повече информация посетете: https://www.michelin.com/en/innovation/ 
(2) През последните 50 години , Michelin имат над 730 титли в основните световни шампионати на FIA и (Формула  1, Световният шампионат за издръжливост (WEC), Световният шампионат за спортни автомобили, Гранд туринг (GT), Световният рали шампионат (WRC) и Формула E)и повече от 830 победи в основните световни шампионати на FIM (MotoGP™, Superbike, Световен шампионат за издръжливост  (EWC) и Rally-Raid) 
(3) "най-награждаваната марка от европейските автомобилни експерти като ADAC, Autobild, Tyre reviews": Вътрешно проучване. Гумите за леки автомобили на Michelin се качиха на почетната стълбичка 28 пъти и имат 16 от 43 победи в изпитвания, проведени от ACE Lenkrad, ADAC, AMS, AUTO BILD, AUTO BILD allrad, AUTO BILD Klassik, AUTO BILD sportscars, AUTO EXPRESS, Auto Strassenverkehr, AUTO ZEITUNG, EVO, Moottori, PRO MOBIL, Quattroruotte, SPORTAUTO, TEKNIIKAN MAAILMA (TW), TEKNIKENS VÄRLD, tyre REVIEWS, VI BILÄGARE AUTO BILD / Най-добър производител на годината “Зимни гуми 2022” Auto Bild, брой 42/2022, 3 сравнителни изпитвания, публикувани през 2022 г, 1-во място за Michelin най-добро цялостно представяне на мокри, сухи и заснежени пътища за гамите: MICHELIN Pilot Alpin 5, MICHELIN Alpin 6 AUTO BILD / Най-добър производител на годината “Всесезонни гуми 2022” Auto Bild, брой 42/2022, 3 сравнителни изпитвания, публикувани през 2022 г, 1-во място за Michelin най-добро цялостно представяне на мокри, сухи и заснежени пътища за гамите: MICHELINCrossClimate 2, MICHELIN CrossClimate SUV, MICHELIN Agilis CrossClimate 
(4) "Гумите MICHELIN са с общ рейтинг  4.6 от 5 5": Средна стойност, изчислена на базата на 23 237 отзива, събрани от Wonderflow между 22 август 2021 г. и 22 август 2022 г., за 37 продукта на MICHELIN, чрез 48 интернет сайта в 13 различни държави  (Австралия, Канада, Китай, Франция, Германия, Италия, Япония, Русия, Южна Корея, Испания, Турция, Обединеното кралство и Съединените щати).  Проучване, проведено от Michelin през август 2022 г. 
(5) Източник: Отдел за оригинално оборудване на Michelin -  вътрешен анализ на базата данни към 31 декември 2021 г. 
(7) Wet braking at worn state - External tests conducted by TÜV SÜD Product Service, at Michelin's request, between 80-20 kph, in June 2021, on dimension 205/55 R16 91V on VW Golf 8 (worn means when worn at machine (buffed) to the depth of Tread Wear Indicator according to European regulation​“Последна миля/километър следва да се разбира като “до достигане на законоустановената минимална дълбочина на протектора (1.6 мм в Европа). Моля, направете справка относно изискванията за минимална дълбочина на протектора във вашата страна. За повече информация: [www.michelin.country/performancemadetolast - to be adapted localy]​Следните гами гуми са проектирани така, че да предлагат дълъг експлоатационен живот и трайни технически показатели: MICHELIN CrossClimate², MICHELIN CrossClimate 2 SUV, MICHELIN Primacy 4+, MICHELIN e.Primacy, MICHELIN Pilot Sport 4S, MICHELIN Pilot Sport 5, MICHELIN Pilot Sport EV, MICHELIN Pilot Sport 4 SUV,  MICHELIN Alpin 6 и MICHELIN Pilot Alpin 5 
(8) 3PMSF: 3 Peak Mountain Snow Flake = символ с 3 планински върха и снежинка 
(9) “най-големите световни авиокомпании и производители на самолети": Airbus, Boeing, Bombardier, Comac, Dassault, Embraer, Gulfstream, HondaJet, Lockheed Martin, Pilatus, Sukhoï, Textron, и др. 
(10) Според вътрешни източници: “90 % от самолетите на 20-те най-големи авиокомпании и близо 50% от всички търговски самолети са оборудвани с нашите гуми” 
(11) ""Всеки ден Michelin допринасят за придвижването на повече от 10 милиона души по света": Среден брой пътници, използващи метро, оборудвано с гуми MICHELIN - Вътрешно проучване на MICHELIN за 2018-19 г