ГУМИГУМИ ДИСТРИБУТОРИДИСТРИБУТОРИ СЪВЕТИСЪВЕТИ

СПРАВОЧНИК НА КУПУВАЧА

MICHELIN CrossClimate+

Michelin 27 III 2017

ПРОЛЕТТА И ЛЯТОТО НАБЛИЖАВАТ, ПОДГОТВЕТЕ СЕ ЗА ТЯХ ЧРЕЗ НОВОВЪВЕДЕНИЯТА НА MICHELIN, КОИТО ПРЕДЛАГАТ ДЪЛГОТРАЙНИ ПОКАЗАТЕЛИ ОТ НАЙВИСОКО НИВО

ПРОЛЕТТА И ЛЯТОТО НАБЛИЖАВАТ, ПОДГОТВЕТЕ СЕ ЗА ТЯХ ЧРЕЗ НОВОВЪВЕДЕНИЯТА НА MICHELIN, КОИТО ПРЕДЛАГАТ ДЪЛГОТРАЙНИ ПОКАЗАТЕЛИ ОТ НАЙ‑ВИСОКО НИВО

През май 2015 г. Michelin революционизира пазара на гуми, като пусна безпрецедентен продукт - първата лятна гума със сертификация за зимна употреба, както е видно от маркировката 3PMSF (3-Peak Mountain with Snow Flake - символ с три планински върха и снежинка) върху страницата на гумата. Това истинско нововъведение, наречено MICHELIN CrossClimate, пожъна незабавен успех на пазара в Европа.

Изключителните показатели на гумата са признати от независимата организация за изпитвания ADAC, която препоръча работните характеристики на сухо и мокро, разхода на гориво и дългия пробег на MICHELIN CrossClimate в теста си за всесезонни гуми през 2016 г.

През тази пролет и лято Michelin прави още една крачка напред, като пуска на пазара гумата MICHELIN CrossClimate+, която утвърждава високите показатели на сухи настилки и позиционирането като единствената лятна гума от висок клас, получила зимна сертификация, както е видно от маркировката върху страницата. Новата гума има още по-дълъг пробег.

Новата MICHELIN CrossClimate+, налична с диаметър от 15 до 18", използва каучукова смес, която увеличава сцеплението и осигурява гъвкавост, както и уникална протекторна шарка с дълбоки ламели. Тя продължава да обединява най-доброто от летните и от зимните гуми с дълготрайни показатели, на които шофьорите могат да разчитат до последния километър, който изминават с автомобила си, преди да се наложи да сменят своите гуми Michelin.

Уникалното технологично постижение на Групата Michelin е, че гумите й предлагат на водачите работни характеристики с едно и също ниво през целия живот на гумата. Не само когато са нови, а и когато са износени.

Преждевременната смяна на гумите, при дълбочина на протектора от 3 - 4 мм вместо 1,6 мм, води до ненужно увеличаване на експлоатационните разходи и на въздействието върху околната среда, тъй като се използват повече суровини за производство и повече енергия за рециклиране. Това означава също и по-висок разход на гориво, тъй като съпротивлението при търкаляне намалява с износването.

Текущото законово ограничение от 1,6 мм за летни гуми през лятото и за зимни гуми през зимния период е напълно подходящо за предизвикателствата на съвременния автомобилизъм, при който безопасността и чистият транспорт са грижа на всички.


ОТКРИЙТЕ ПОДХОДЯЩИТЕ АВТОМОБИЛНИ ГУМИ MICHELIN

Въведете информация за вашия автомобил, размер гума или нужди за шофиране и ние ще ви дадем съвет.

Наскоро прегледани статии

Все още няма преглеждани статии

  • ЛЕК АВТОМОБИЛ
  • SUV - 4X4
  • ВАН – КАРАВАНА
Loader