Търсене на гума
Намерете дистрибутор

ГУМИ, СЪЗДАДЕНИ ДА ПОДДЪРЖАТ ВИСОКИ ТЕХНИЧЕСКИ ПОКАЗАТЕЛИ

ПРЕЗ ЦЕЛИЯ СИ ЖИЗНЕН ЦИКЪЛ

ОТЛИЧИТЕЛНАТА ЧЕРТА НА ГУМИТЕ MICHELIN: “ТЕХНИЧЕСКИ ПОКАЗАТЕЛИ, СЪЗДАДЕНИ ЗА ИЗДЪРЖЛИВОСТ И ДЪЛГОТРАЙНОСТ”

Два са въпросите, които редовно притесняват водачите: "В безопасност ли съм с моите гуми? И “Кога трябва да си сменя гумите, за да съм сигурен, че съм в безопасност?”
Мотото “Технически показатели, създадени за издръжливост и дълготрайност” илюстрира поетият от Michelin ангажимент да Ви осигури дълго и безаварийно пътуване от първия до последния километър, или с други думи - до достигане на законоустановения праг на износване (1) (2). Което означава, че сменяте гумите си много по-рядко, пестите пари и намалявате въздействието си върху околната среда. Няма губещи: всички печелят - и вие, и планетата.

Отлична дълготрайност с високи технически показатели от първия, до последния километър (2)(3).

Мотото"Технически показатели, създадени за издържливост и дълготрайност" олицетворява иновативния дух на MICHELIN: то е плод на хиляди часове изследвания и строги тествания.

Специалистите ни са проведоха безброй тестови шофирания при възможно най-екстремните условия, за да са сигурни, че продуктите ни не губят ефективност с времето и осигуряват безопасно и приятно пътуване в дългосрочен план.

Или казано с други думи, показатели като спирачен път, тяга, сцепление с пътя и управляемост (5) са създадени да издържат до достигане на законоустановения праг на износване(1).

Намерете най-добрата гума за вашия автомобил
Търсене на гума
Търсене на гума

Накратко за “Технически показатели, създадени за издръжливост и дълготрайност”:

Дълготрайността на гумите MICHELIN
заедно с показателите, които стават неизменни въпреки изминалото време
позволяват на водачите на автомобили да използват гумите си дълго време
пестейки пари и изхвърляйки по-малко автомобилни гуми

Гумите се износват, но безопасността им трябва да бъде запазена

Автомобилните гуми започват да се износват от момента на монтажа им, а с течение на времето се променят и техните технически показатели

С "Техническите показатели, създадени за издръжливост и дълготрайност", които са неразделна част от генетичната структура на гумите MICHELIN, можете да поддържате кратък спирачен път дори, когато достигнете законоустановения праг на износване. (4)

(4) Външни изпитвания от юни 2021 г, проведени от TUV SUD Product Service, по заявка на Michelin, при скорост от 80 до 20 км/ч на гуми MICHELIN Primacy 4+ 205/55 R16 91V и с конкурентни гуми, монтирани на VW Golf 8. Вж. цялата правна информация в долния колонтитул.

Иновациите зад "Технически показатели, създадени да издържат"

Всичко 27 технологии правят възможно мотото "Технически показатели, създадени да издържат "да се превърне в реалност.

Ето някои от технологиите, които стоят зад "Технически показатели, създадени да издържат".

  • Конструкция “Max Touch” - за по-добра дълготрайност: осигурява максимум контакт с пътя и равномерно разпределение на силите за по-дълъг живот на протектора и оптимални показатели
     

  • U-образни канали - за по-добри показатели на мокро: отношението на вдлъбната към изпъкнала площ нараства с износването на протектора, гарантирайки по-голям обем на отвежданата вода.
     

  • P-ръб - за по-добри показатели на сняг: Каналите увеличават обема си с износването на гумата като по този начин повишават плътността на ръбовете и подобряват сцеплението на сняг

Няма начин да не съществува такава гума MICHELIN, която да отговаря на вашите нужди . Намерете вашите!

Разгледайте гумите на MICHELIN, които олицетворяват твърдението "Технически показатели, създадени да издържат"

Планиране на дългосрочна ефективност

Екипът на MICHELIN, се старае да осигури по-устойчива мобилност на своите клиенти и устойчивост на околната среда. Ето защо целта на MICHELIN е до края на 2050 г да създаде 100% устойчиви гуми.

Работим по всеки един от етапите на живота на гумите, от проектирането и производството, до разпространението, употребата и рециклираното.

Подобряваме екологичния отпечатък на гумите, предотвратявайки ранната им подмяна с "Технически показатели, създадени да издържат", намалявайки потреблението на енергия, емисиите на CO2  и количеството суровини, използвани при производството на нови гуми.

Legal mentions
Важна правна информация
(1) Законово допустима минимална дълбочина на протектора: 1, 6 мм при равномерно износване на гумите и спазване на препоръките на производителя на гумите и на автомобила. В случай на съмнение се консултирайте със специалист. Директива 89/459/ЕИО на Съвета(2) Посочените по-долу продуктови линии са проектирани да осигуряват голяма дълготрайност и технически показатели, създадени да издържат: MICHELIN CrossClimate², MICHELIN CrossClimate 2 SUV, MICHELIN Primacy 4+, MICHELIN e.Primacy, MICHELIN Pilot Sport 4S, MICHELIN Pilot Sport 5, MICHELIN Pilot Sport EV, MICHELIN Pilot Sport 4 SUV,  MICHELIN Alpin 6 иMICHELIN Pilot Alpin 5.(3) Под “последен километър” трябва да се разбира достигането на законово допустимата минимална дълбочина на протектора (1.6 мм). Моля, направете справка относно изискванията за минимална дълбочина на протектора във вашата страна.(4) Спирачни показатели на мокро при износени гуми - Външни изпитвания, проведени от TÜV SÜD Product Service по заявка на Michelin, при скорост на изпитване между 80 и 20 км/ч, през юни 2021 г на размер 205/55 R16 91V с автомобил VW Golf 8 (под износена се има предвид, че каучукът на протектора е изтрит на машина до достигане на дълбочината на индикатора за износване на протектора, определена европейски Регламент:  Европейско правило за индикатора на износване на протектора ECE R30r03f), сравняващи гумите MICHELIN Primacy 4+ (31,5m) с BRIDGESTONE TuranzaT005 (36,4m); CONTINENTAL Premium Contact 6 ( 35,3m); GOODYEAR EfficientGrip Performance 2 ( 35,5m)Резултатите могат да варират в зависимост от метеорологичните условия и вида на пътищата.(5) Спиране на мокри пътища за летни гуми, спиране и сцепление на сняг и мокри пътища за всесезонни и зимни гуми и управляемост на пътя или сцепление на писта за спортни гуми.(6) Данните са взети от доклада на Ernst & Young, озаглавен «Планирането остаряване не е неизбежно» (май 2017 г.)(7) Съгласно вътрешните изчисления, извършени в Ладу (Технологичен център, Клермон-Феран, Франция): техническо комюнике от 27.09.2016 г, относно “суровините, разхода на гориво и емисиите на CO2, свързани с ранната подмяна на гумите на леките автомобили”.