4w 483 tire michelin e primacy en product in context 1 nosignature 16 slash 9

Как да изберем правилните гуми за електрически автомобил

Полезни съвети и препоръки за гуми за леки автомобили, SUV автомобили и ванове

Когато става въпрос за смяна на гумите на електрическо превозно средство, важно е да разберете разликите между <b>гумите за електрически автомобил </b> и тези, предназначени за превозно средство с двигател с вътрешно горене. Вижте какво стои зад гумите за електрически автомобил, и как зад черната каучукова външност всъщност се крие много повече, отколкото бихте могли да си представите.

Еднакви ли са гумите за електрически автомобил с тези за автомобилите с вътрешно горене?

На външен вид електрическите превозни средства и традиционните автомобили с двигатели с вътрешно горене (ДВГ) може Ви се струват еднакви и понякога дори да използват едни и същи гуми! И все пак, за да извлечете максимална полза от електрическите коли, Michelin разработиха гуми, които са предназначени единствено за тях. Имайте предвид, че всяка една от нашите продуктови линии гуми е подходяща за използване с електрически превозни средства, въпреки факта, че MICHELIN Pilot Sport EV и MICHELIN e.Primacy, са специално създадени за тях.

Най-впечатляващото при електрическите автомобили, оборудвани със специално създадени за тях гуми, е капацитета на батерията им и тишината в купето. Освен това, имате максимално ускорение в мига след подаване на газта и постигате веднага 100% мощност на автомобила. Докато при автомобилите с вътрешно горене, двигателят се захранва постепенно. Това означава, че прехвърлянето на тежестта е много по-интензивно, отколкото при автомобил със задвижване с вътрешно горене.

Горните разлики между електрическия и конвенционалния автомобил с ДВГ имат своите <b>последици и върху дизайна на гумите</b>. Ние от Michelin, проектираме гумите си за електрически автомобили различно, за да оптимизираме характеристиките на самото електрическо превозно средство. Капацитетът на батерията, тишината в купето и дълготрайността на гумите са максимални, докато в същото време високото ниво на безопасност и удоволствие от шофирането на Вашия електрически автомобил остават на неизменно високо ниво.

Гумите за електрически автомобил еднакви ли са за всички типове превозни средства?

4w 461 tire michelin crossclimate 2 en us product in context dry no signature 16 slash 9

Както и при автомобилите с ДВГ, не съществува вариант, който да пасва на всички типове електрически превозни средства. Всичко се свежда до предназначението на самия автомобил. Michelin проектират гумите специфично за начина, по който ще бъдат използвани. Гумата трябва да отговаря на изискванията на различните стилове на шофиране, също както и при всички останали видове автомобили.

Например, очакванията на водачите на спортни автомобили се различават значително от тези на градските шофьори. Този тип шофьори търсят голяма прецизност на кормилното управление. Те са си купили спортна кола, защото със завъртането на волана, усещат подчинението на автомобила. Когато шофират, те търсят именно това чувство. Поради тази причина, гумите за електрически автомобили трябва да съвместяват както особеностите на електрическите превозни средства, така и прецизност на управлението.

Предизвикателствата пред гумите за електрически спортен автомобил

Постигането на подобно усещане от гумата за спортен автомобил включва значителна научноизследователска и развойна дейност. Меката, неотзивчива гума, която не реагира толкова добре, колкото самото превозно средство, оказва влияние върху цялостното преживяване и водачът губи значително от предимствата, които му осигурява спортния характер на автомобила. От там произтича и необходимостта от спортни гуми, <специално създадени за електрически автомобили.

Електрическите спортни автомобили разполагат с мощен електрически двигател, който осигурява моментален въртящ момент и бързо ускорение. За да поддържате такъв двигател Ви трябва силна батерия, а това означава увеличаване на масата на автомобила. Средното тегло на батерията на електрически спортен автомобил е 40кг. При толкова голяма маса и мощност Ви трябва отличен контрол върху автомобила. Необходимо е да следите да не загубите автономията на батерията, която ще се понижи в резултат на допълнителния товар. Поради тази причина, предизвикателството, което стои пред Вас, е постигането на прецизен баланс между контрола и автономията, свързана с допълнителната маса,

Как да разберете кои гуми да монтирате на електрическия си автомобил?

Гумата MICHELIN Pilot Sport EV е създадена с цел да отговори на доста специфичните технически характеристики, които се изискват от електрическите спортни автомобили.

Новото в гумата MICHELIN Pilot Sport EV се състои във повишеното странично увличане, за да се запази усещането за управляемост на нивото на това, което предоставят автомобилите с ДВГ, плюс 15% повече (1), за да може да се компенсира по-голямата маса.

В допълнение, MICHELIN Pilot Sport EV предлага и 60 км по-дълъг пробег(2), както и с 20% по-ниски нива на възприемания в купето шум (3), за да можете да се наслаждавате по-дълго време на максимално удоволствие от шофирането.

MICHELIN Pilot Sport EV tire: Electrified road control, made to last | Michelin

За градски коли и други видове автомобили от първи и среден клас, изберете гумите MICHELIN e.Primacy, първите гуми на марката, създадени по еко-дизайн. Гумата MICHELIN e.Primacy бележи важна стъпка напред по пътя към  създаването на екологични автомобилни гуми. Гумата MICHELIN e.Primacy е гумата от високия пазарен сегмент с най-добра оценка по отношение на съпротивлението при търкаляне. (4)(5).

При електрическите автомобили, MICHELIN E.Primacy може да увеличи капацитета на батерията с до 7%(6). Освен всички тези характеристики, останалите характеристики, като сцепление с мокра настилка и дълготрайност, запазват отличния си стандарт (7)(8), предлагайки високо ниво на безопасност.

В същото време, съвместно с производителите на електрически автомобили като Mercedes-AMG, Porsche и Tesla, Michelin разработват и маркирани гуми. Маркираната гума означава, че са спазени всички изисквания на производителите на автомобили. Това важи и за гумите за електрически автомобили.

Michelin адаптират широка гама от своите гуми за производителите на автомобили. Можете да ги разпознаете по маркировката на страничната стена

New MICHELIN e.PRIMACY Tyre - Eco-responsible, made to last

ОСНОВНА ПРАВНА ИНФОРМАЦИЯ

MICHELIN Pilot Sport EV

 

(1) Вътрешно изпитване за ъгъл на увличане на гумата, проведен на машина през октомври 2020 г върху размер 255/45 R19, сравняващо MICHELIN Pilot Sport EV и MICHELIN Pilot Sport 4 SUV.

 

(2) по-голям капацитет на батерията за HP EV - Вътрешно изпитване за съпротивление при търкаляне, проведено през октомври 2020 г на размер 255/45 R19, сравняващо гумите MICHELIN Pilot Sport EV (6.7kg/t) с MICHELIN Pilot Sport 4 SUV (8.8kg/t). За електрически автомобил с маса 2151 кг и автономия от 540 км, тази разлика от 2.1 кг/т води до увеличаване на автономията с повече от 60 км, или над 10% от първоначалния обхват.

 

(3) - шумово замърсяване - вътрешно измерване на пума, извършено през 2016 г на размер 245/45 R19 с автомобил KIA Cadenza. Измереното ниво шума е в диапазона "170-230Hz". Резултатите могат да се различават в зависимост от автомобила, гамата и размера на гумите, скоростта и пътните условия.

 

MICHELIN e·Primacy

 

(4) - Тест за съпротивление при търкаляне - Тест за съпротивление при търкаляне, проведен на машина от Applus Idiada, по заявка на Michelin, през юни (на нова) и през август (изтрита до 2 мм) 2020 г, на размер 205/55 R16 91V, сравняващ MICHELIN e·PRIMACY (нова: 5,58kg/t и износена: 5.13kg/t) с MICHELIN PRIMACY 4 (нова: 7.74kg/t и износена: 6.25kg/t) ; BRIDGESTONE TURANZA T005 (нова: 7.17kg/t и износена: 5.81kg/t); CONTINENTAL ECOCONTACT 6 (нова: 6.39Kg/t и износена: 5.49kg/t) ; CONTINENTAL PREMIUM CONTACT 6 (нова: 8,93kg/t и износена: 6,94kg/t) ; DUNLOP BLURESPONSE (нова: 7,97kg/t и износена: 5.54kg/t) ; GOODYEAR EFFICIENT GRIP 2 (нова: 7,01kg/t и износена: 5.38kg/t) ; PIRELLI CINTURATO P7 BLUE (нова: 6,96kg/t и износена: 6.30kg/t) ; PIRELLI CINTURATO P7 (нова: 8,79kg/t и износена: 6.97kg/t).

 

(5) Гумите от категорията MICHELIN e.PRIMACY се считат за представител на Първокласните летни гуми, като например тези от марките CONTINENTAL, GOODYEAR, BRIDGESTONE, PIRELLI, DUNLOP, и не са предназначени за използване като оригинално оборудване (т.е. не са проектирани да изпълняват конкретни цели на производителите на автомобили), а могат да бъдат закупени от търговците на дребно.

 

(6) По-голям капацитет на EV батерията и по-малко емисии на CO2 - В ново състояние, гумата MICHELIN e·PRIMACY генерира средно до 2kg/t по-ниско съпротивление при търкаляне в сравнение със своите конкуренти, което се равнява на понижение на разхода на гориво с до 0,21l/100km, еквивалентно на с до 5 g по-малко емисии на CO2 при VW Golf 7 1.5 TSI или с до 7% по-малко автономно за VW e.Golf.

 

(7) -Дълготрайност- Тест за дълготрайност, проведен от DEKRA TEST CENTER, по заявка на Michelin, юни-юли 2020 г, на размер 205/55 R16 91V с автомобил VW Golf 7, сравняващ MICHELIN e·PRIMACY (100%) с MICHELIN Primacy 4 (102.1%) ; Тест за дълготрайност при средна реална употреба (D50) с пробег от 14.460 км и прогнозна дълготрайност при 1,6 мм. Първа в изпитването ADAC Лято 2020 235/55 R17, проведено от ADAC с автомобил Ford Kuga през 2020г. Изпитването е проведено на гуми с размер 235/55 R17 Michelin Primacy 4 постигна най-добър резултат по технически показатели за представяне (мокро, сухо, ниво на шум, износване, разход на гориво) сред 12 други гуми, участвали в изпитването. Отзиви за Michelin Primacy 4, получила на-добър резултат в изпитването: "Много балансирана, с най-високи оценки на мокро, отлична ниска степен на износване, много добра на сухо" - С оценка за износване 1,0.

 

(8) - Сцепление на мокро - MICHELIN e·PRIMACY е оценена с клас "B" за сцепление на мокро по европейската скала за етикетиране.

Използвате уеб браузър, който не се поддържа
Използвате интернет браузър, който не се поддържа от този уебсайт. Това означава, че някои функции може да не работят, както е предвидено. Това може да доведе до странно поведение по време на сърфирането. Използвайте или актуализирайте/ инсталирайте някой от следните браузъри, за да използвате пълноценно този уебсайт