Търсене на гума
Намерете дистрибутор

Налягане на гумите на BMW

Селекторът за гуми на Michelin ще Ви улесни в намирането на препоръчителните стойности на налягането на гумите за Вашия BMW. Селекторът за гуми на Michelin не само Ви помага да намерите правилната гума за Вашия BMW, но и Ви показва препоръчителните стойности на налягането на гумите за Вашия BMW. Най-точният начин за намиране на информация относно налягането на гумите остава индикатора на въздушния вентил и етикета, поставен от вътрешната страна на вратата на водача или ръководството за експлоатация на автомобила. Стойностите се отнасят до препоръчителното налягане за BMW.

Стъпка 1: Въведете данните на Вашия автомобил с марка BMW.

Първо, изберете специфичните критерии за Вашия автомобил с  BMW I3, като използвате филтрите на Селектора за гуми на Michelin. Важна е всяка една характеристика. 

Затова, не забравяйте да посочите точните характеристики на Вашия автомобил. Ако се съмнявате, най-добре е да попитате Вашия дистрибутор. След това кликнете върху бутона, за да видите резултатите.

За да намерите правилната гума и препоръчаното налягане за основните модели, предлагани от производителя на автомобила, можете да се консултирате с уеб страницата на BMW. 

Стъпка 2: Открийте какво е препоръчаното налягане на гумите за модела BMW

На страницата с резултатите превъртете леко надолу: налягането на гумата е посочено с данните за размера на гумата, изписани до пиктограмата на автомобила.

Моля, имайте предвид, че някои производители на автомобили често предлагат алтернативно налягане за определени зимни гуми.

Посочените стойности на налягането на гумите са ориентировъчни. Препоръчителното налягане на гумите за Вашия автомобил е посочено в ръководството за техническо обслужване, на стикера от вътрешната страна на предната врата (често от страната на пътника) или дори на капачката за гориво на автомобила.

За да разберете коя гума на MICHELIN е най-подходяща за Вашия автомобил, не се колебайте да се консултирате с нашия селектор за гуми или да се свържете с дистрибутор на гуми.

Топ модели за BMW

Тук можете да намерите препоръчителните стойности за налягането на гумите за най-популярните модели на Вашия BMW

Защо е важно да проверявате редовно налягането на Вашите гуми?

Тъй като гумите губят въздух по естествени причини (около 0.1 бара месечно или 1.45 PSI),  редовните проверки на налягането са наложителни.

Така можете да избегнете проблеми като:

  • по-висок разход на гориво

  • преждевременно и неравномерно износване

  • лоша управляемост на пътя

  • увеличен спирачен път


Поддържането на препоръчаните за Вашия модел стойности на налягането от BMW  ще подобри както Вашата безопасност на пътя, така и тази на Вашите пътници и на останалите участници в движението.

Освен по отношение на безопасността, това просто действие е в полза на опазването на околната среда и Ви спестява пари, особено що се отнася до разхода на гориво.

Препоръчваме да проверявате налягането в гумите на Вашия BMW веднъж месечно и преди предприемане на дълго пътуване.