Търсене на гума
Намерете дистрибутор

Защо да изберем зимен пакет за гуми?

Когато температурите паднат под 7 градуса, можете да смените летните си гуми с комплект зимни колела, окомплектовани с джанти  Защо да ги изберете? Отговорите са в нашето специално ръководство

Какво точно представлява комплектът джанти + зимни гуми?

Един комплект зимни гуми се състои от комплект гуми, комбиниран с комплект джанти (стоманени или алуминиеви според личните предпочитания). Той ви позволява да избирате ежегодно набор окомплектовани зимни колела, готови за монтиране на вашия автомобил в замяна на вашите летни колела (джанти + летни гуми). Тази опция ви пести време и е по-безопасна алтернатива на шофирането в коварни условия. 

Един начин за намаляване на цената на този комплект е да изберете размер на гумите с диаметър на джантите, одобрен за вашия автомобил, но по-малък от използвания от вас през лятото. По принцип зимните гуми са по-скъпи от летните, но изборът на по-малки гуми може да ви помогне да намалите цената.

.

Например, за „обуване“ на Golf 7 има одобрени шест размера :

195/65 R15 - 205/55 R16 - 205/50 R17 - 225/45 R17 - 225/40 R18 - 225/35 R19 

Независимо от обичайния размер на вашите гуми, можете да изберете някой от тези шест размера за зимния си комплект 

Могат да бъдат монтирани също и зимни гуми със скоростен индекс, по-малък от този на оригиналните гуми.
Например, една лятна гума 205/55 R16 91V (максимална скорост: 240 км/ч) може да бъде заменена със зимна гума 205/55 R16 91H (максимална скорост: 210 км/ч) или зимна гума 205/55 R16 91T (максимална скорост: 190 км/ч).
Намаляването на скоростния индекс на гумите общо взето генерира известни икономии. Ако изберете тази опция, трябва да залепите на арматурното табло стикер, който да ви напомня да не надвишавате ограничението на скоростта.

Полезни съвети как да шофирате спокойно тази Зима

Като изберете комплекта джанти и зимни гуми, вие пестите не само пари, но и време и избягвате стреса, благодарение на лесното монтиране на тези гуми. А черешката на тортата? Можете да създавате и персонализирате сами новите си колела!

Къде мога да купя комплект зимни гуми?

Повечето онлайн търговци на гуми предлагат комплекти от джанти + зимни гуми. Можете да посетите [Insert retailer website] или други сайтове за най-добрите оферти за комплекти зимни гуми. Те предлагат богат избор от услуги с доставка у дома или доставка до сервиз на упълномощен партньор, давайки ви възможност да избирате между самостоятелно монтиране на вашите зимни гуми или посещение на сервиз за гуми за безпроблемно монтиране. Добре известни марки като Euromaster също предлагат комплекти зимни гуми. Те работят в цяла Европа и държат на склад най-добрите гуми на MICHELIN. Търговският им екип може да ви предложи консултации и помощ при избора на най-добрия комплект за вашия автомобил. Колелата се балансират и монтират от професионален монтьор – един бърз и ефективен начин да подготвите автомобила си за зимния сезон.

Колко струва комплект зимни гуми?

Макар че изисква начална инвестиция, в крайна сметка оборудването на вашия автомобил с пълен комплект зимни гуми и джанти ви пести време и пари. Крайната цена се влияе от фактори като размера и модела на джантата. Например, една базова стоманена джанта струва около 120 лева, докато цената на алуминиева джанта се движи от 240 до 460 лева. В идеалния случай полезният им живот съвпада с този на вашия автомобил и, ако решите да го продадете, те ще повишат цената му. Що се отнася до гумите, цените се движат от 70 лева за базова зимна гума до над 460 лева за най-добрата гума в гамата. Както и при джантите, цените нарастват с размера на вашите гуми. Можете да получите оферта, като въведете модела на автомобила си в онлайн ценови симулатор или като попитате в специализиран магазин за гуми.