Търсене на гума
Намерете дистрибутор

Маркираните гуми, разработени от MICHELIN

Michelin вярват, че тясното сътрудничество с  производителите на автомобили е от съществено значени при разработването на високоефективни автомобилни гуми. Техните инженери използват своя опит, за да подберат най-добрите технологии и материали в зависимост от индивидуалните характеристики на всеки модел автомобил, като по този начин осигуряват превъзходни характеристики и комфорт на возене, както и наистина уникално изживяване при шофиране!

Защо Michelin разработват маркирани гуми?

Всеки модел автомобил има своите специфични характеристики. Теглото, мощността и разположението на двигателя му оказват пряко влияние върху избора на гуми, и поради тази причина производителите на автомобили  изискват гуми, при които тези фактори са взети предвид. Инженерите на Michelin работят в тясно сътрудничество с колегите си от производители на марки като Mercedes-AMG, Porsche, Tesla или BMW, за да проектират гуми, които отговарят на специфичните нужди на всяка една от тях. След задълбочено тестване и процес на фино прецизиране, всяка една гума бива маркирана като отговаряща на изискванията на съответния производител на автомобили  и се монтира на конкретния модел, за който е произведена.

Маркировката M01 на тази гума показва, че е разработена за марката Mercedes-AMG.  Разбери повече за маркировките на гумите.

Маркировки на гуми за оригинално оборудване, маркирани гуми, одобрени гуми, типово-одобрени гуми, хомологирани гуми... Какво означават всички тези различни термини?

Какво е OE (original equipment, в превод “оригинално оборудване”) гума?

OE (оригинално оборудване) гумите са онези гуми, които се монтират на автомобила при неговото производство. 

Задължително ли е маркираните гуми  да бъдат одобрени от индивидуалните производители на автомобили?

Маркираните гуми се произвеждат в резултат на конкретно търсене, заявено от индивидуалните производители на автомобили. Маркировката им показва, че е обърнато специално внимание на цялостния комплект на гумата и модела, с цел осигуряване на очакваното от собствениците ниво на качество. Например, гумите на MICHELIN, носещи маркировка  'N', са проектирани специално за Porsche, 'K’ са за Ferrari и 'T'- за Tesla.

Маркираните гуми ,предназначени за различни модели автомобили, са плод на изследвания, проведени съвместно от инженерите на MICHELIN и техните колеги от съответния производител на автомобили. Например, гумите с маркировка "N" са одобрени от Porsche. Поради тази причина, маркираните гуми  са одобрени от съответния производител.

Има ли разлика между гума, която е одобрена от производител на автомобили и типово-одобрената гума?

Всички гуми трябва да отговарят на законодателството на страната или региона, в който се продават.  Това не е същото като гума, която е одобрена от отделен производител на автомобили, което не е задължителен процес. 

ТАБЛИЦА НА OE МАРКИРОВКИТЕ

Original Equipment Marking 1

Original Equipment Marking 2

Всичко, което трябва да знаете за маркираните гуми…

Маркираните гуми MICHELIN  са специално проектирани от инженерите на Michelin в тясно сътрудничество със съответния производител на автомобили. Маркираните гуми съчетават ДНК-то на отделните марки и модели в зависимост от накратко изложените характеристики и изискванията, посочени от всеки производител. Монтирането на гуми, одобрени от производителя, гарантира оптимално изживяване при шофиране - от превъзходно управление и комфорт на возене до намален шум и дори по-голямо удоволствие зад волана.

Маркираните гуми са знак, че те отговарят на всички изисквания на производителя на автомобили. Важно е да се знае, че всички OE гуми са одобрени от производителите, които ги монтират. Поради тази причина, когато сменяте такива гуми е от значение за посочите същата гума като тази, одобрена от производителя на автомобила. 

Производителите на автомобили  избират гумите MICHELIN

Разбиващите рекорди гуми на MICHELIN 

Като единствена точка на контакт между автомобила и пътя, гумите играят основна роля при всеки опит за поставяне на нов рекорд.

През септември 2019 г, автомобил Bugatti Chiron, оборудван с гуми MICHELIN Pilot Sport Cup 2 R, идеално пасващи на специфичните му характеристики, записа нов рекорд за скорост от 490.484 км/ч. 

Гумите MICHELIN са допринесли за поставянето на множество рекорди за най-бърза обиколка по на пистата Нюрбургринг Нордшлайфе в Германия:През август 2020 г, автомобил Porsche Panamera, оборудван с гуми ND0 на MICHELIN Pilot Sport Cup 2 , разработени специално за модела, измина трасето само за 7 м 29,81 секунди!

През ноември  2020 г, автомобил  Mercedes-AMG GT черна серия - най-мощния автомобил на немския производител, оборудван с гуми  MO1A на MICHELIN Pilot Sport Cup 2 R постави нов рекорд за обиколка от 6 м 48,047 секунди!!

Гумите на бъдещето 

Партньорството ни с General Motors доведе до разработването на Uptis - иновативна, устойчива концептуална гума, изработена от възобновяеми/биологични материали. Тази устойчива на пробиване гума не изисква абсолютно никаква поддръжка.

Намерете най-добрата гума за вашия автомобил
Търсене на гума
Търсене на гума

Откъде да закупите гуми, маркирани от производител?

Можете да закупите гуми, одобрени от  производителя на вашия модел, от специализираните уеб страници и магазини.

Нуждаете се от помощ или имате въпрос относно гумите, одобрени за вашия модел? 

Обърнете се към експерт на MICHELIN. Нашите експерти са напълно квалифицирани да Ви дадат съвет, съобразен с Вашите нужди, профила Ви като водач и характеристиките на Вашия автомобил.  

Свържете се с нас MICHELIN Tyres Expert | MICHELIN Tyres