header

Най-добрите всесезонни гуми SUV-автомобили

Полезни съвети и препоръки за гуми за леки автомобили, SUV автомобили и ванове

В сравнение с летните или зимните гуми, всесезонните гуми предлагат неоспорими предимства. Кои са те? Кои всесезонни гуми да изберете за вашия SUV? Отговорът се съдържа в тази статия.

Защо да изберете всесезонни гуми за вашия SUV?

car in snow

В сравнение с летните или зимните гуми, всесезонните гуми подчертават духа на мобилност, която излъчва вашия SUV като предлагат допълнителни възможности за употреба.

И наистина, ако сте снабдили вашият SUV с всесезонни гуми, ще можете да се възползвате от добра ефективност дори и ако шофирате на настилки, които не са асфалтирани.  Това означава, че ще се чувствате по-удобно и сигурно зад волана на свояSUV, когато карате при лоши или непредсказуеми метеорологични условия.

Спестете време и пари

Всесезонните гуми са проектирани така, че да бъдат използвани през цялата година, което означава значителна икономия на време и пари:

  • Не е необходимо да посещавате сервиз, за да смените зимните гуми с летни (и обратно),
  • Не е необходимо да плащате за монтаж и реглаж два пъти в годината,
  • Не е необходимо да съхранявате гумите, когато не ги използвате.

Кои всесезонни гуми да изберете за вашия SUV?

През 2015 година, Michelin представиха важна иновация в областта на всесезонните гуми - своята гама CrossClimate. Успехът на тази гама допадна най-вече на собствениците на SUV.  

Какво е това, което прави гумите MICHELIN CrossClimate толкова новаторски?

За да могат да предложат четири-сезонна гума, другите марки добавят към зимната гума повече характеристики.  При гумите MICHELIN CrossClimate, Michelin възприемат обратен подход. Ние тръгнахме от лятна гума и я променихме така, че да ѝ дадем зимни характеристики.
Защо?
Защо?

  • Защото експлоатационния живот на зимната гума намалява при топло време. И осъзнахме, че няма причина всесезонната гума да страда от същия недостатък,
  • Защото искахме гума, която е еднакво добра на мокро и сухо, за да се използва през лятото, но със съответния комфорт и показатели. Защото искахме тази гума да отговаря на нашия критерий за дълготрайност, а именно “технически показатели, създадени за издръжливост и дълготрайност"(1)


Тъкмо поради тази причина нашата гама CrossClimate е толкова иновативна и успя да си спечели толкова много клиенти. .

4w 239 tire michelin cross climate suv en us features and benefits 2 nosignature square

Всесезонни гуми, специално създадени за SUV автомобили

picture1

С гамата CrossClimate, MICHELIN създадоха нова категория всесезонни гуми: MICHELIN CrossClimate 2 SUV. Суфиксът “SUV” обозначава, че тези гуми са специално създадени за този тип моторни превозни средства..

В сравнение с основните си конкуренти, MICHELIN CrossClimate 2 SUV осигурява повече изминати километри (2) средно, като същевременно поддържа изключителните си характеристики по отношение на безопасността независимо от метеорологични условия(1).

Гумите съвместяват технологиите на MICHELIN “EverGrip” за най-добро (3)(4)(5) спиране на сухи, мокри и заснежени пътища и конструкцията “MaxTouch”, която гарантира равномерно разпределение на действащите върху гумите сили, осигурявайки по-дълъг живот на протектора без да се жертва ефективността.

Основни предимства:

  • Конструирана за всички сезони
  • Сертифицирана за шофиране през зимата(3PMSF)
  • Номер едно по спирачни показатели на сухо (6)
  • Първа по показатели на мокро и сняг в ново и износено състояние (3)(4)(5)
  • Първа по дълготрайност без компромис с безопасността (1)(2)

Технически показатели, създадени за издръжливост и дълготрайност: нашата гаранция за мобилност до последния километър 

При шофиране с летни гуми върху слой сняг, съществува риск от поднасяне, което може да компрометира вашата безопасност А ако се качите на своя SUV автомобил след неочакван снеговалеж, има вероятност вашите летни гуми да не могат да ви изкарат от паркинга.

От друга страна, зимните гуми са специално създадени да работят при ниски температури. Шофирането с тях през лятото променя поведението им и ги износва по-бързо, в резултат на което се налага тяхната преждевременна подмяна.

Оптимизираният V-образен дизайн на шарката на нашите всесезонни гуми,предлага добро сцепление върху сняг или на труден терен както през зимата, така и през лятото. Освен това, тази технология позволява ефективното отвеждане на водата в страни, когато шофирате на мокро.  В допълнение, нашата адаптираща се към топлина каучукова смес от ново поколение с по-висока плътност на съдържащите се силициев диоксид и въглеродни сажди се адаптира към постоянно променящите се температури на пътя, което води до по-добро сцепление при сухо, мокро или снежно време.

С други думи, ако сте притежател на SUV автомобил, тези всесезонни гуми ще ви осигурят спокойствие докато шофирате. Те ви позволяват да карате целогодишно, да пестите време и пари като избягвате сезонната смяна на гуми, и да се справяте с непредсказуемите метеорологични условия благодарение на изключителното им сцепление.

ВАЖНО: Ако не успявате да намерите гума  MICHELIN CrossClimate 2 SUV с вашия размер, не се притеснявайте! Гумата CrossClimate 2 без суфикс "SUV" ще ви пасне идеално стига да отговаря на търсения размер . 

За Michelin, максимата "технически показатели, създадени за издръжливост и дълготрайност” е от първостепенно значение. Тя стои в основата на нашия дизайн. Ние държим нашите гуми да работят ефективно до последния километър, дори когато достигнат края на жизнения си цикъл. И разбира се, това се отнася за всички наши всесезонни гуми.

От значение за вашия SUV автомобил е да се уверите, че безопасността остава на най-високото възможно ниво с неизменно високи показатели до последния километър . А този последен километър се определя от достигането на законоустановения праг на износване. Когато гумата се изтрие до нивото на индикаторите за износване, тя трябва да бъде подменена.

И тъй като това са гуми, с които можете да шофирате през цялата година, потенциалът им за износване е проучен по-добре. Край на ротацията на зимни/летнигуми! Можете да не сменяте гумите и да шофирате безопасно докато достигнете индикатора за износване. Освен че спестява пари, този избор е и стъпка в посока опазване на околната среда.

4w 239 3528704085675 tire michelin crossclimate suv 225 slash 55 r18 98v a main 6 0zoom nopad

Оптимизираният V-образен протектор предлага добро сцепление при трудни терени.

Открийте най-добрите всесезонни гуми SUV-автомобили.

Find the best all-season tyres for your SUV

Правна информация: 

(1) Балансирани експлоатационни характеристики - Балансирани експлоатационни характеристики, доказани чрез изпитвания, проведени през 2020 и 2021 г за спиране на сухи настилки в ново състояние, спиране на мокри настилки в ново и износено състояние, спиране върху сняг в ново и износено състояние, сцепна сила в ново и износено състояние, дълъг пробег - виж данните от изпитванията във важна правна информация т. 2, 3, 4, 5, 6  -  MICHELIN CrossClimate 2 SUV е първа в 8 категории от общо 8 тествани.

(2) Тест за пробег - Изпитване за дълъг пробег,  проведен от DEKRA TEST CENTER, по заявка на Michelin, през месец януари 2022 г, на гуми с размери  235/60 R18 107V и 107W, монтирани на автомобил HYUNDAI Santa Fé 2.2 l.
 CRDI, сравняващи  MICHELIN CrossClimate 2 SUV (100%) с  BRIDGESTONE Weather Control A005 EVO (55,9%) ; CONTINENTAL AllSeasonContact (93.0%) ; GOODYEAR Vector 4Seasons SUV Gen-3 (95,8%) ; PIRELLI Scorpion Vere All Season SF (95.5%.). Тест за дълъг пробег при средна реална употреба (D50) с пробег от 11 568 км и прогнозна дълготрайност при дълбочина на протектора от 1,6 мм.

(3) Тестза спирачна ефективност на сняг - Изпитвания за спирачна ефективност на сняг, проведени от TÜV SÜD Product Service по заявка на Michelin, при скорост на изпитване между 30 и 10 км/ч, в периода октомври 2021 г-януари 2022 г (под износена се има предвид изтрита на машина до дълбочината на индикатора за износване на протектора съгласно европейски Регламент: ECE R30r03f), на гуми с размери 235/60 R18 107V и 107W, монтирани на Audi Q5 40TDI 204hp, Audi Q5 50TFSIe 300hp, сравняващи MICHELIN CrossClimate 2 SUV (нова: 100% - износена : 100%) с BRIDGESTONE Weather Control A005 EVO (нова : 82,2%-износена: 67,0%) ; CONTINENTAL AllSeason Contact (нова : 93,6%-износена: 83,5%) ; GOODYEAR Vector 4Seasons SUV Gen-3 (нова : 89,9%-износена: 83,9%) ; PIRELLI Scorpion Verde All Season SF (нова: 71,8%-износена: 61,2%).  Средното отрицателно ускорение се изчислява на база спирачен интервал между 30 km/h и 10 km/h. 

 

Използвате уеб браузър, който не се поддържа
Използвате интернет браузър, който не се поддържа от този уебсайт. Това означава, че някои функции може да не работят, както е предвидено. Това може да доведе до странно поведение по време на сърфирането. Използвайте или актуализирайте/ инсталирайте някой от следните браузъри, за да използвате пълноценно този уебсайт