Търсене на гума
Намерете дистрибутор

Hyundai и Michelin

Едно ползотворно и трайно партньорство за ефективност и иновации

Hyundai е глобален производител с международна репутация. Амбицията на Hyundai е да се превърнем в компания, която е ценена заради приноса си към осъществяването на мечтата на човечеството за безопасна и неограничена мобилност и по-спокоен живот.  Ето защо никак не е случайно, че екипите на Hyundai и Michelin решиха да работят рамо до рамо за създаването на един по-добър живот в движение.

НАДЕЖДНО ПАРТНЬОРСТВО В ОБЛАСТТА НА НОВИТЕ ТЕХНОЛОГИИ

През 2022 г. Hyundai и Michelin обявиха създаването на партньорство за разработване на следващо поколение оптимизирани гуми за премиум електромобили:

  • Разработване на гуми с екологичен дизайн, произведени от възобновяеми биологични и рециклирани суровини,

  • Осигуряване на гуми с експлоатационни характеристики, които да са съобразени с нарастващото тегло на автомобилите,

  • Съвместна работа за създаване на високотехнологични гуми, които да залегнат в основата на бъдещите решения за мобилност,

  • и обединяване на усилията за разработването на система за следене на гумите. 

IONIQ5, изцяло електрическият автомобил на Hyundai

През 2017 г. Hyundai Motor и Michelin подписаха първото си споразумение за партньорство с цел оптимизиране на работата на електрическите и премиум автомобилите.  В резултат на това споразумение бяха разработени ексклузивни гуми за Hyundai Ioniq5.  Избран през 2022 г. за най-добър автомобил на годината, най-добър електрически автомобил на годината и най-добър автомобилен дизайн на годината, той е оборудван с гуми MICHELIN, разработени съвместно с автомобилния производител.

Гумите MICHELIN предлагат висока ефективност, управляемост, спиране, дълъг живот на протектора и ниско съпротивление при търкаляне, въпреки високите изисквания на електрическите автомобили по отношение на предаването на въртящия момент и производителността.

ГУМИ С МАРКИРОВКА “HN” И “GOE” - ГУМИ MICHELIN, ИЗРАБОТЕНИ ПО СПЕЦИАЛНА ПОРЪЧКА ЗА АВТОМОБИЛИТЕ НА HYUNDAI

MICHELIN разработват гуми с маркировка “HN” специално за моделите Hyundai N, както и гуми с маркировка “GOE” (които се монтират и на луксозните модели Genesis на Hyundai Motor Group).

Гумите MICHELIN с маркировка “HN” и “GOE” са специално разработени от инженерите на Michelin в тясно сътрудничество с Hyundai и Genesis.  Когато става въпрос за разработване на гуми, ние използваме нашия опит, за да изберем най-добрите технологии и материали в зависимост от индивидуалните особености за всеки модел автомобил, като по този начин осигуряваме възможно най-доброто представяне и едно наистина уникално изживяване зад волана!

Единствено маркировките “HN” и “GOE” могат да гарантират, че купувате гума, специално разработена и тествана за вашия Hyundai.

Намерете най-добрата гума за вашия автомобил
Търсене на гума
Търсене на гума

Технологията MICHELIN AcousticTM за по-добро изживяване зад волана

Основен проблем при тихите двигатели на електрическите автомобили е шумът от гумите, резониращ в купето.

Намаляването на шума се постига чрез специално проектирана полиуретанова пяна, който се нанася от вътрешната страна на гумата след вулканизация. Полиуретановата пяна заглушава шума от резонанса в кухината на гумата. Благодарение на технологията на MICHELIN “AcousticTM”, вътрешният шум  в автомобила е понижен с почти 20%.(1)

Legal mentions
ОСНОВНА ПРАВНА ИНФОРМАЦИЯ
(1) Акустичната технология на MICHELIN намалява нивото на възприемания в купето шум с почти 20% (Вътрешно измерване на шума, проведено през 2020 г при размер гуми 245/45 R19 на автомобил KIA Cadenza. Измереното ниво шума е в диапазона "170-230Hz".) Резултатите могат да се различават в зависимост от автомобила, гамата и размера на гумите, скоростта и пътните условия.