Търсене на гума
Намерете дистрибутор

PORSCHE И MICHELIN

Успешно партньорство за оптимална ефективност

Porsche и Michelin поддържат близки отношения от 1969 г. През последните няколко десетилетия тяхното партньорство се укрепи значително с подписването на 20-годишен договор за сътрудничество между двете компании и се разпростря далеч отвъд гумите, в полза на всички почитатели на Porsche.  Обединяващото звено между партньорите е непрекъснатият им стремеж към най-високо качество и съвършенство .

Като участник в това сътрудничество, Porsche разчитат на експертния опит на Michelin да разработят гуми, съобразени с нуждите на всеки един модел автомобил на популярната марката. Това позволява взаимодействието между ходовата част и гумите да бъде постоянно оптимизирано чрез прецизни настройки.  Престижната маркировка “N” се поставя единствено на тези високоефективни гуми.

Michelin са стратегически партньор на Porsche от 2002 г.

Гуми MICHELIN с маркировка N за всяка една от платформите на Porsche

Ексклузивен доставчик на суперспортни автомобили:  918 Spyder и Carrera GT

С гумите за електрическите автомобили на Porsche изграждаме заедно бъдещето на мобилността.

ГУМИ MICHELIN С МАРКИРОВКА “N”: ИНОВАТИВНИТЕ ГУМИ, ИЗРАБОТЕНИ ПО СПЕЦИАЛНА ПОРЪЧКА ЗА АВТОМОБИЛИТЕ НА PORSCHE

Porsche са първият автомобилен производител, който въвежда специфична маркировка за качество на гумите: маркировката “N”.  Гумите с маркировка “N” са проектирани по начин, който осигурява максимална ефективност и безопасност, с оптимален контрол и стабилност по време на завои, дори при високите скорости на автомобилите Porsche.

За всеки един от моделите на Porsche се разработват специфични гуми със специални каучукови смеси.  Благодарение на геометрията на гумите, която е специално съобразена с изискванията на клиента, всеки отделен комплект гуми на Porsche с маркировка “N” е предназначен за :

 • Максимално удоволствие и комфорт при шофиране

 • Къс спирачен път през всички сезони

 • Максимален контрол и стабилност при завиване

 • Естетика

Нов указател за гуми с маркировка “N”

Високопроизводителните гуми с одобрението на Porsche, са лесно разпознаваеми благодарение на новата специфична за модела маркировка “N” върху страничната им стена.   По този начин се избягва всякакво объркване между одобрените гуми и конвенционалните стандартни гуми или предишните гуми с маркировка “N”.  Уверете се, че винаги монтирате правилната гума, одобрена от Porsche, на вашия автомобил:

Нека вземем за пример последното поколение Porsche 911  (992):

 • “N” – одобрени от Porsche

 • A – разработени за Porsche 911 (992)

 • 0 – първо поколение

Маркировка, специфична за модела

Идентификация на модела, за който е разработена гумата 

 • Буквата, следваща буквата N, указва линията на модела

 • Числото показва поколението на гумата, започвайки от 0

Намерете най-добрата гума за вашия автомобил
Търсене на гума
Търсене на гума

ЕДИН ПО-УСТОЙЧИВ ПОДХОД КЪМ ГУМИТЕ И ЕЛЕКТРИЧЕСКАТА МОБИЛНОСТ

Споделен стремеж за изграждане на мобилността на бъдещето 

На Фестивала на скоростта в Гудууд 2022, Porsche демонстрираха потенциала на своя нов 100% електрически автомобил 718 Cayman GT4 e-Performance.  Той беше оборудван с гуми MICHELIN, изработени от 53% устойчиви материали.  Всъщност, с тези именно гуми, които разработихме за Porsche, ние направихме още една стъпка към увеличаване на дела на биологичните и рециклирани суровини в нашите продукти.  Значителен напредък, който върви ръка за ръка с нивото на представяне и безопасността на състезателните гуми на  Michelin.

Заедно, ние създаваме иновативни решения и концепции, с които моделираме мобилността на бъдещето, чието начало отбелязахме през 2019 г. като част от сътрудничеството ни в Световния шампионат на FIA Формула Е (вдъхновени от участието ни във Формула Е на FIA от 2014 г. до 2022 г.) и продължила с пускането на пазара на електрически автомобили като Porsche Taycan.

Целта на Michelin е до 2050 година да произвежда всичките си гуми изключително от устойчиви материали.  Новата състезателна програма за електромобили на Porsche ще даде възможност на Michelin да тестват устойчиви решения в реални състезателни условия.  Амбицията на френския производител е да ускори разработването и трансфера на технологични иновации към бъдещите гуми за електрически превозни средства.  Това сътрудничество ще позволи на Michelin да демонстрират своя опит и потенциал за иновации.

Тясно партньорство за по-устойчива верига за доставки

Освен общата им работа в сферата на разработването на автомобилни гуми, Michelin и Porsche искат да разширят партньорските си отношения и в областта на устойчивото развитие.  Инвестирайки в насърчаването на  практики за отговорно добиване на каучук, те са първите в света, които предлагат проект, започващ от най-ниското звено на веригата за доставки на естествен каучук.

СТАБИЛНО ПАРТНЬОРСТВО В ОБЛАСТТА НА МОТОРНИТЕ СПОРТОВЕ - ОТ ПИСТАТА ДО ПЪТЯ

Партньори за най-добро сцепление на пътя и на пистата

Началото на сътрудничеството между двете компании започва в света на моторните спортове с големите успехи на Porsche, ознаменувани с множество победи, които показват нагледно как перфектното синхронизиране на гумите на MICHELIN с автомобила могат да го накарат да надскочи границите на възможностите си.  Изключително ползотворните работни взаимоотношения на състезателната писта води до прехвърлянето на разработените технологии и на пътя, което става основа за съвместното разработване на високопроизводителни гуми серийно производство.

Обща история на победите и рекордите

Това успешно партньорство се е доказало многократно с постигнатите важни победи в света на моторните спортове: с общо 17 пълни победи за Porsche 919 Hybrid на Световния шампионат за издръжливост на FIA (FIA WEC) от 2012 до 2017 г., включително 3 последователни пълни победи в 24-те часа на Льо Ман.  Съвсем наскоро, през февруари 2022 г., Porsche отпразнуваха първата си победа в Световния шампионат на FIA Формула Е в Мексико с гумите MICHELIN Pilot Sport EV (вдъхновени от участието ни във Формула Е на FIA от 2013 г. до 2022 г.).

Списък с наградите на Porsche и Michelin

Формула 1

 • 12 победи с McLaren-Porsche през 1984 г

 • 1 световна титла при конструкторите през 1984 г

 • 1 световна титла при пилотите с Ники Лауда през 1984 г
   

Световен шампионат по издръжливост на FIA (FIA WEC)

 • 17 пълни победи с Porsche 919 Hybrid между 2012 и 2017г

 • 3 световни титли при конструкторите (2015, 2016, 2017)

 • 15 победи в LMGTE Pro  + 17 победи в LMGTE Am  с  Porsche 911

 • 2 GT световни титли при конструкторите (2015, 2018/2019)
   

24-те часа на Льо Ман

 • 3 последователни пълни победи с Porsche 919 Hybrid (2015, 2016, 2017)

 • 23 победи в класовете с  Porsche 911
   

Междуконтинентална купа на  Льо Ман 

 • 4 победи в класовете на LMGTE Am  с  Porsche 911
   

Европейски серии Льо Ман

 • 25 победи в класовете с  Porsche 911
   

Американски серии Льо Ман

 • 105 победи, включително 12 пълни с прототипа Porsche RS Spyder  (1999 - 2013)
   

Шампионат IMSA WeatherTech 

 • 22 победи в класовете с  Porsche 911 (2019-2022)
   

Азиатски серии Льо Ман

 • 11 победи в класовете с  Porsche 911 (2009-2022)
   

Формула E

 • 1 e-При победа(2022)
   

Шампионат BPR 

 • 3 пълни победи с Porsche 911
   

Световен шампионат за спортни автомобили

 • 2 пълни победи с протипа Porsche 962 C (1986)
   

Серии Blancpain 

 • 2 пълни победи с Porsche 911 (2011, 2012)
   

24-те часа на Спа-Франкоршамп

 • 1 пълна победа с Porsche 911 (2010)
   

24-те часа на Нюрбургринг

 • 8 пълни победи с Porsche 911 (2000-2021)
   

Световен рали шампионат FIA (WRC)

 • 2 WRC победи с Porsche 911s (1978 на рали “Монте Карло” 1978, 1980 Tour de Corse)

През август 2020 г, автомобилът Porsche Panamera  с гуми MICHELIN Pilot Sport Cup 2 ND0, разработени специално за модела, изминава трасето само за 7 минути и  29,81 секунди. [Категория « Executive » ].

На 14 юни 2021 г, Porsche 911 GT2 RS с Manthey Performance Kit завърши 20,8-километровата писта "Зеленият ад" за 6:43:30 ч. с гуми MICHELIN Pilot Sport Cup 2R

РАЗШИРЯВАНЕ НА ПАРТНЬОРСТВОТО КЪМ СЪСТЕЗАНИЯТА ПО ЕЛЕКТРОННИ СПОРТОВЕ

Състезанията по електронни спортове са виртуалният еквивалент на моторните спортове и придобиват все по-голямо значение за Porsche и Michelin.  Това е особено видно при виртуалните състезателни серии, организирани от производителя на спортни автомобили, като например световния виртуален шампионат Porsche TAG Heuer Esports Supercup, където логото на MICHELIN е поставено на всеки един от автомобилите на Porsche.  Работим в тясно сътрудничество, за да направим състезателните симулации още по-реалистични, привличайки още повече вниманието на пилотите и разработчиците на симулационни състезания към централното значение на гумите.