header

Клас “най-добра зимна гума”

Полезни съвети и препоръки за гуми за леки автомобили, SUV автомобили и ванове

Зимните гуми са специално създадени за безопасно шофиране при температури под 7°C, независимо дали пътищата са покрити със сняг.
Кои са най-добрите зимни гуми за Вашия лек автомобил? В настоящата статия MICHELIN Ви представят най-добрите зимни гуми от своята линия и мнението на независимите организации за тестване на гуми за всяка една от тях след проверка на характеристиките им в зимни условия.

Маркировката “3PMSF” Ви помага да разпознаете добрата зимна гума 

Маркировката 3PMSF показва, че гумата гарантира безопасност и мобилност на сняг.

Тази маркировка се поставя от сертифицирана лаборатория след изпитване на гумата по стандартизиран и нормативно определен метод и отговаря на необходимото ниво на ефективност по отношение на безопасността и мобилността на сняг.

Маркировката постепенно се превръща в стандарт за разпознаване на добрата зимна гума.
Символът “3PMSF” (3 планински върха и снежинка) е лесно разпознаваем: снежинка, заобиколена с три планински върха. По норматив, този символ се придружава от логото M+S, поставено върху страницата на зимната гума.

Всяка една от посочените по-долу гуми е обозначена с маркировката “3PMSF”.

MICHELIN Alpin 6

Зимната гума MICHELIN Alpin 6 осигурява много висока степен на безопасност, която издържа на тежки зимни условия.

 • #1 по спирачни показатели и сцепна сила на сняг в износено състояние n
 • много добра безопасност, създадена да издържи при тежки зимни условия (3PMSF)
 • много дълъг пробег
 • Иновативен индикатор за износване 

 

Награди на MICHELIN Alpin 6

MICHELIN Alpin 6 е носител на 8 награди в най-важните европейски тестове на гуми.

През 2021 година, ADAC определят гумата като "Добра" в сравнително изпитване на 18 зимни гуми с размер 225/50 R17 и 16 гуми 195/65 R16, а AUTO BILD я класират като “Образцова” в сравнително изпитване на 50 зимни гуми 205/55 R16.

През 2020 година, ADAC определят гумата MICHELIN Alpin 6 като “Добра” (сравнителен тест между  15 зимни гуми  205/55 R16), а Auto Motor Sport като “Много добра” (сравнителен тест между 10 зимни гуми  225/50 R17)

Много балансирана гума, много добро ниво на издръжливост, добра както на сухи и мокри пътища, така и на сняг“, заявяват ADAC през 2020 г и добавят: "Michelin Alpin 6 показва белези на най-малко износване.

През 2019 година, AUTO BILD определят гумата като “Образцова” (сравнителен тест между 53 зимни гуми  225/45 R17)

MICHELIN Pilot Alpin 5

Зимната гума MICHELIN Pilot Alpin 5 осигурява на високоефективните автомобили, които са изправени пред предизвикателствата на зимата, високи спирачни показатели и прецизност на управлението.

 • Много добър контрол и прецизност на управлението на мокри настилки и сняг (3PMSF)
 • По-къс спирачен път за зимно шофиране
 • Една от водещите зимни гуми по отношение на дългия пробег и икономията на гориво


MICHELIN Pilot Alpin 5 е носител на 6 награди на общо 6 участия в най-важните европейски изпитвания на автомобилни гуми.

Награди на MICHELIN Pilot Alpin 5 

През 2021 година, гумата MICHELIN Pilot Alpin 5 е удостоена с първо място в сравнителното изпитване на Tyre Reviews, проведено между 9 зимни гуми 225/40 R18; тя е първа и в проведеното от AUTO BILD изпитване за суперавтомобили, на което са сравнени 12 зимни гуми 225/45 R18 – 245/40 R18, както и на изпитването на SPORT AUTO, сравняващо 6 зимни гуми 255/40 R18.

Най-добрите и следователно победител в теста са зимните гуми на Michelin Pilot Alpin 5 с размер 18 инча. Единствено те успяват да съчетаят къс спирачен път и най-добра ефективност на сняг, заедно с високи спирачни показатели и балансирана динамика на шофиране по сухи пътища.", заявяват от SPORT AUTO.


През 2020 година, MICHELIN Pilot Alpin 5 е победител и носител на титлата “добра” на сравнителното изпитване на ADAC, проведено между 13 зимни гуми  235/55 R17, а AUTO BILD я удостояват с първо място и с титлата “образцова” и “еко-шампион” на сравнителното изпитване между 51 зимни гуми 245/45 R18.

Победител в изпитването с убедителна пригодност за сняг, динамични качества на мокра и суха настилка, къс спирачен път, много добър пробег, добър баланс между цена и качество", заявяват AUTO BILD през 2020 г.

"Изключително балансирана гума. Най-добра в класирането на сухо и на сняг" (ADAC 2020).

MICHELIN Pilot Alpin 5 SUV

Зимната гума MICHELIN Pilot Alpin 5 SUV е създадена да осигурява сигурност и високи работни характеристики на всички зимни пътни настилки.

 • Контрол и прецизност на управлението на сняг
 • Отлични спирачни характеристики на сняг (3PMSF)
 • Отлична сцепна сила на сняг за безпроблемна мобилност през зимата
 • Подсилена странична стена за осигуряване на здравина и най-добър пробег при SUV автомобилиMICHELIN Pilot Alpin 5 SUV е носител на 2 награди на общо 2 участия в най-важните европейски изпитвания на автомобилни гуми.

Награди на MICHELIN Pilot Alpin 5 SUV 

През 2021 година, MICHELIN Pilot Alpin 5 SUV е победител в изпитването на AUTO BILD allrad, сравняващо 10 зимни гуми  235/55 R18 и носител на титлата “силно препоръчвана” от AUTO ZEITUNGна сравнителното изпитване между 10 зимни гуми 235/55 R18.

Auto Zeitung заявяват "Нейната специалност е снега, но освен това Pilot Alpin 5 предлага и изключително високи граници на безопасност”.

Използвате уеб браузър, който не се поддържа
Използвате интернет браузър, който не се поддържа от този уебсайт. Това означава, че някои функции може да не работят, както е предвидено. Това може да доведе до странно поведение по време на сърфирането. Използвайте или актуализирайте/ инсталирайте някой от следните браузъри, за да използвате пълноценно този уебсайт