Търсене на гума
Намерете дистрибутор

Зимни гуми: оставете Michelin UK да ви помогне да намерите гуми за SUV за зимата

 

Защо трябва да оборудвате вашия автомобил 4x4 със зимни гуми?

През зимата пътищата са изложени на постоянно променящи се метеорологични условия и можете да се сблъскате с дъжд, сняг или лед по всяко време. За безопасно шофиране автомобилите трябва да бъдат оборудвани с гуми, подходящи за студени, хлъзгави пътни настилки – и това важи също и за автомобили SUV и 4x4. Въпреки че имат задвижване на всички колела, този тип автомобили са тежки, поради което имат по-дълъг спирачен път по мокри, заснежени или заледени пътища, ако не са оборудвани с гуми за сняг. Използването на зимни гуми за автомобили тип SUV или 4x4 ви осигурява по-добро сцепление, повишава устойчивостта на пътя и намалява спирачния път в сравнение с летните гуми.

Зимните гуми за автомобили 4х4 са проектирани да осигуряват по-добро сцепление, така че да контролирате автомобила си и върху хлъзгав път. Имайте предвид, че трябва да монтирате зимни гуми и на предните, и на задните колела, въпреки че повечето SUV автомобили имат задвижване на всички колела.

Можете ли да карате без зимни гуми, ако управлявате автомобил 4x4 или SUV?

Независимо дали управлявате SUV автомобил с предно, задно или задвижване на всички колела, препоръката да оборудвате автомобила със зимни думи си остава. Макар че задвижването на 4-те колела ви осигурява по-добра маневреност върху заснежени пътища, нищо не може да се сравни с работните характеристики, които получавате със зимните гуми 3PMSF или гумите 4 сезона 3PMSF в зимни условия и особено върху пътища, покрити с поледица (черен лед).

Ако сте оборудвани с летни гуми, вероятно няма да се затрудните много при движение по наклон нагоре. Но при спускане по наклон няма да можете да се възползвате от предимствата на задвижването на 4-те колела, което може да бъде опасно, защото автомобилите 4x4 са по-тежки.

Колко струват зимни гуми за автомобили 4x4 или SUV?

Покупката на гуми за сняг за вашия автомобил 4x4 или SUV е инвестиция във вашата и на автомобила ви безопасност, която си струва. Като потърсите малко по магазините, можете да намерите най-добрите зимни гуми, които отговарят на бюджета ви и на стила ви на шофиране. В края на краищата, шофирането по планински пътища, черни пътища и големи градски магистрали изисква подходящи гуми.

В областите, в които не пада много сняг, гумите 4 сезона ви осигуряват най-доброто сцепление върху мокри или хлъзгави пътища. Гумата Latitude Tour HP, предлагана в 27 различни размера, осигурява отлични работни характеристики на конкурентна цена. Шофирането по заснежени планински пътища изисква зимни гуми за вашия автомобил SUV или 4x4. Гумата Alpin 6 с технологията Evergrip на Michelin си заслужава парите. Тази гума показва отлични резултати по отношение на спиране и ускоряване върху заснежени пътни настилки, особено при наклони.

Статии, които може да ви интересуват