VINTERDÆK ELLER HELÅRSDÆK – HVAD ER BEDST

Как да познаете една добра зимна гума

Различните маркировки върху зимните гуми Има специални маркировки на гумите, които показват дали те са зимни или всесезонни. Лесни за откриване, тези символи са разположени върху страницата на гумите.

Авто Публикувано guide snowy night road Полезни съвети и препоръки

Зимни гуми 3PMSF

Символът 3PMSF указва, че гумите са надеждни и безопасни за шофиране в сняг.

Маркировката 3PMSF се присъжда от сертифицирана лаборатория.

За да получи тази маркировка, гумата трябва да е преминала тестове съгласно стандартизиран регулаторен метод и да е показала резултати, съответстващи на стандартите по отношение на маневреност и безопасност върху сняг.

Този символ се превръща все повече в норма за разпознаване на една добра зимна гума.

Символът 3PMSF (3 Peak Mountain Snow Flake) се разпознава лесно: снежинка, заобиколена от 3 планински върха. Съгласно наредбите той винаги се придружава от маркировката M+S.

Авто Публикувано 3pmsf certif Полезни съвети и препоръки

Зимни гуми M+S

M+S (Mud and Snow)

Тази маркировка показва, че гумата е по-подходяща за заснежени или кални пътища, отколкото стандартните модели (летни гуми).

Обърнете внимание, че тази маркировка не изисква сертифицирано изпитване и се поставя изцяло по усмотрение на производителя.

В миналото тази маркировка беше официалният индикатор за зимна гума. В някои европейски страни все още е така, но в повечето нормативните разпоредби се променят и вече маркировката 3PMSF се превръща в норма в днешна Европа.

Авто Публикувано marquages m s et 3pmsf fiche 06 Полезни съвети и препоръки
Авто Публикувано guide drive in snow 2 Полезни съвети и препоръки
4w 323 tire michelin pilot alpin five en us features and benefits 2 signature 16 slash 9 1 1

Автор на снимките: Стефан ДЮКЛЕ (Stéphane DUCLET)

 

MICHELIN препоръчва да се използват зимни гуми с маркировка 3PMSF, отколкото само с M+S, за шофиране през зимата.

Можете да шофирате безопасно и спокойно, като знаете, че всички зимни и всесезонни гуми MICHELIN са сертифицирани 3PMSF гуми.

Какви са маркировките върху гумите за лед или с шипове?

 

Гумите Nordic или ICE са предназначени за шофиране дори в най-трудни условия. Те са разработени специално за шофиране по заледени пътища, върху твърд утъпкан сняг и при много ниски температури (дори до -40°C). За тези гуми няма специални символи освен стандартните маркировки M+S и 3PMSF.

Гумите с шипове се използват само при заледени пътища. Има прецизни нормативни разпоредби относно тяхната употреба и тези гуми нямат специална маркировка.

Авто Публикувано x ice Полезни съвети и препоръки
Използвате уеб браузър, който не се поддържа
Използвате интернет браузър, който не се поддържа от този уебсайт. Това означава, че някои функции може да не работят, както е предвидено. Това може да доведе до странно поведение по време на сърфирането. Използвайте или актуализирайте/ инсталирайте някой от следните браузъри, за да използвате пълноценно този уебсайт