VINTERDÆK ELLER HELÅRSDÆK – HVAD ER BEDST

Кога да монтирате вашите Зимни Гуми

Защо да чакате, докато заседнете в снега, за да монтирате зимните си гуми?
Просто не забравяйте това просто правило:

„При температури под 7°C е време да монтирате вашите зимни гуми!“

Авто Публикувано Bibendum Hiver Полезни съвети и препоръки

Кога трябва да си сменя гумите за зимата?

 

Времето става все по-непредсказуемо и зимите се променят драстично от година на година. Защо да поемате риска да заседнете на пътя без правилните гуми за метеорологичните условия?

За да избегнете попадането в опасна ситуация, запомнете това просто правило: „Когато температурата падне под 7°C, време е да сложите зимните гуми!“

Защо трябва да се сменят гумите през октомври и април?

Можете да преминавате на зимни гуми и когато се връщате към зимното време всяка есен. Помнете, че щом температурата падне под 7°C, ефективността на летните ви гуми ще намалее.

Важното е да изберете гуми, които са сертифицирани за шофиране в зимни условия, тъй като те са произведени от материали, адаптирани за използване при ниски температури (каучукът запазва еластичността си, вместо да се втвърди). Ламелите върху зимните гуми гарантират оптимални работни характеристики при зимни условия. Ако имате всесезонни гуми с маркировката 3PMSF върху тях, можете да ги оставите през цялата година, вместо да ги подменяте със зимни гуми.

Авто Публикувано guide replace tire glove Полезни съвети и препоръки

Pourquoi démonter les pneumatiques hiver même en été?

Кога трябва да демонтирам зимните гуми?

Експертите не препоръчват гумите за сняг да се оставят през цялата година, тъй като върху нагорещени пътни настилки зимните гуми всъщност са с по-ниска ефективност, а по-мекият им каучук се износва по-бързо. Зимните гуми, предназначени за ниски температури, трябва да се подменят с летни гуми веднага, щом температурите отново се покачат над 7°C. По принцип можете да чакате почти до края на март или до датата на преминаване на лятно време, за да смените зимните гуми.

Авто Публикувано Bras Bibendum Spring Полезни съвети и препоръки

Какво точно представляват Зимните Гуми?

Незаменими при шофиране в студено време, зимните гуми са разработени специални за подобряване на сцеплението към студени пътни настилки, независимо дали те са мокри, заснежени или заледени.

Зимните гуми се идентифицират по маркировките M+S и/или 3PMSF върху страницата на гумата.

Предимствата на шофирането със Зимни Гуми

При зимни пътни условия зимните гуми осигуряват по-добро сцепление. Каучукът им, който запазва еластичността си при температури под 7°C, формата им и дълбочината и дизайна на протекторите им осигуряват оптимално сцепление. Това се отразява като по-добра теглителна сила, маневреност и работа на двигателя върху мокри, заснежени и заледени пътища.

Авто Публикувано pn002567 max max Полезни съвети и препоръки

Най-важното, което трябва да знаете за шофирането през ЗИМАТА

  • Помнете златното правило: „При температури под 7°C е време да монтирате вашите зимни гуми!“
  • Обаче не е добра идея да оставяте зимните си гуми за цялата година.
  • След като монтирате зимните гуми, не забравяйте да проверявате налягането на въздуха на всичките 4 гуми веднъж месечно. При по-студено време налягането в гумите обикновено спада (недостатъчно налягане), а при повишаване на температурите налягането в гумите обикновено се повишава (прекалено високо налягане).
Използвате уеб браузър, който не се поддържа
Използвате интернет браузър, който не се поддържа от този уебсайт. Това означава, че някои функции може да не работят, както е предвидено. Това може да доведе до странно поведение по време на сърфирането. Използвайте или актуализирайте/ инсталирайте някой от следните браузъри, за да използвате пълноценно този уебсайт