Авто Фон conseil conduite hiver route winter Полезни съвети и препоръки

Всесезонни гуми – Могат ли те наистина да се използват през цялата година?

Всесезонни гуми, 4-сезонни гуми или универсални гуми: както и да ги наричате, говорим за гуми, които са готови за предизвикателството.

Авто Фон 4 seasons aerial view Полезни съвети и препоръки

Какво точно представлява всесезонната гума?

Една всесезонна гума е хибридна гума, която може да се използва както в летни, така и в зимни условия.

Всесезонните гуми съчетават технологията на зимните и летните гуми, за да осигурят безопасно шофиране по всяко време на годината, както върху сухи, така и върху мокри повърхности и дори в сняг.

Въпреки че е обичайно в голяма част от Европа, шофирането с летни гуми през зимата не се препоръчва. Всесезонните гуми предлагат по-сигурна алтернативна, като гарантират по-добра маневреност на пътя и сцепление в трудни условия.

Що се отнася до онези от вас, които са свикнали да сменят летни/зимни гуми два пъти в годината, преминаването на всесезонни гуми ще улесни живота ви и ще ви спести време!

Всесезонни гуми – Подходяща алтернатива ли са те на зимните гуми?

Всесезонните гуми се справят добре при температури в диапазона от -10°C до +30°C.

Тези универсални гуми са проектирани с канали, подобни на тези на зимните гуми, гарантиращи добра маневреност дори върху мокри пътища.

Ако живеете в област, където меките зими са нормални, а снеговалежите са рядко явление, то плавното, спокойно шофиране, осигурявано от всесезонните гуми, може да бъде подходяща алтернативна за вас. Тези гуми не се нуждаят от смяна през годината, спестявайки ви време и енергия.

Зимните гуми си остават най-добрите гуми за екстремни условия, като обилен снеговалеж или заледени пътища.

Авто Пиктограма fiche1 plages util opt 36 21 626 405 max Полезни съвети и препоръки

Гамата CrossClimate на Michelin: какво е това?

В Европа всесезонните гуми се разпознават по каналите, подобни на онези, срещани при една типична зимна гума.

Макар че те си остават най-добрия избор за шофиране при екстремни атмосферни условия, зимните гуми не са толкова ефективни през лятото, особено по отношение на разхода на гориво и спирачния път върху сухи или мокри пътни настилки.

Благодарение на комбинирания си летен/зимен подход, гамата CrossClimate на MICHELIN се отличава от традиционните всесезонни гуми с това, че предлага уникален дизайн, който може да се адаптира към всеки климат. Гамата CrossClimate е подходяща за всеки автомобил – от малки автомобили и седани до джипове и микробуси.

За да научите повече за гамата CrossClimate на Michelin, посетете продуктовите страници.

 

Авто Публикувано pn002841 Полезни съвети и препоръки
Използвате уеб браузър, който не се поддържа
Използвате интернет браузър, който не се поддържа от този уебсайт. Това означава, че някои функции може да не работят, както е предвидено. Това може да доведе до странно поведение по време на сърфирането. Използвайте или актуализирайте/ инсталирайте някой от следните браузъри, за да използвате пълноценно този уебсайт