ГУМИГУМИ ДИСТРИБУТОРИДИСТРИБУТОРИ СЪВЕТИСЪВЕТИ

РЪКОВОДСТВО ЗА ШОФИРАНЕ

Зимни гуми MICHELIN. Вашата сигурност е наш приоритет.

Michelin 15 II 2012

Зимни гуми

Зимните гуми MICHELIN осигуряват по-добри работни характеристики при зимни условия (1). MICHELIN препоръчва да оборудвате Вашето превозно средство с четири зимни гуми, необходими за безопасното и прецизно шофиране. Дори при по-ниски скорости, монтирането само на две зимни гуми на водещите колела води до небалансирано усещане при шофиране, както и има вероятност да се отклоните от курса си. За оптимална цялостна безопасност за Вас и Вашите пътници, монтирайте четири зимни гуми. Това прави Вашето превозно средство добре балансирано, стабилно и осигурява по-голяма прецизност при управление.

Радвайте се на по-добри резултати със зимните гуми MICHELIN (1), независимо от условията.

Независимо дали зимните условия са леки или екстремни, Вие трябва да имате пълно доверие в качеството на гумите си. Вашата безопасност е наш приоритет. Зимната гама гуми MICHELIN ще отговори на вашите нужди и ще осигури вашата мобилност и максимална сигурност върху мокри, заснежени или заледени пътища през зимата.

Перфектни за европейски зими

Маркирани със символа „три планински върха/снежинка“, зимните гуми MICHELIN са усъвършенствани, така че да отговарят на уникалните условия за шофиране на европейските зимни пътища. Когато температурите спаднат, зимните гуми MICHELIN остават меки и еластични. Това означава, че спирачният път е значително по-кратък (1), а тяхното високо сцепление Ви помага да запазите контрол.

Зимните гуми предоставят далеч по-голяма сигурност и работни характеристики

Зимните гуми съдържат по-голям процент естествен каучук, както и силициев диоксид, което им позволява да запазят своята гъвкавост в студено време. Гумите MICHELIN Alpin, например, съдържат слънчогледово масло, което осигурява по-добро сцепление върху мокри, заснежени или заледени пътища. Проектирани за оптимална ефективност върху голям брой студени зимни повърхности, монтирането на зимни гуми предоставя далеч по-добра спирачна способност, сила на сцепление и по-голям контрол, отколкото ако шофирате с летни гуми или гуми за всякакви метеорологични условия.

Добре е да знаете

Зимната гума е Вашият единствен контакт с повърхността на пътя.

Тази част от гумата, която е в контакт с пътя, е равна на размера на човешка длан. Тъй като гумите са Вашият единствен контакт с мокрите, заснежени и заледени пътища, е важно да изберете най-подходящите зимни гуми за Вашето превозно средство.

Монтаж и демонтаж

Michelin Ви препоръчва да оставите монтажа, демонтажа и балансирането на зимните гуми на експертите. Те разполагат с подходящото оборудване и най-добрите техники за гарантиране на максимална безопасност.

Маркировки „Снежинка“

Маркировките под формата на снежинка върху страниците на зимните гуми MICHELIN показват разположението на индикатора за износване на зимните гуми – второстепенен след стандартния индикатор за дълбочина на протектора от 1.6 мм.

Напомняне за зимата

При падането на температурите, налягането в гумите също намалява. Проверете налягането в гумите, когато температурата започне да спада.

Бавно, бавно поемете контрола

За да избегнете хлъзгането на колелата, когато стартирате Вашия автомобил върху сняг, от съществено значение е да ускорявате постепенно.

Спиране на лед и сняг

Опитайте се да спирачка постепенно да спре блокиране на колелата. Ако колелата се заключват, автомобилът ще се плъзне и да излязат от контрол. Ако това се случи, освободете педала на спирачката, за да се възстанови сцепление, а след това използвайте спиране на двигателя заедно с педала на спирачката.
(1)В сравнение с незимни гуми.

ОТКРИЙТЕ ПОДХОДЯЩИТЕ АВТОМОБИЛНИ ГУМИ MICHELIN

Въведете информация за вашия автомобил, размер гума или нужди за шофиране и ние ще ви дадем съвет.

Наскоро прегледани статии

Все още няма преглеждани статии

  • ЛЕК АВТОМОБИЛ
  • SUV - 4X4
  • ВАН – КАРАВАНА
Loader