ГУМИГУМИ ДИСТРИБУТОРИДИСТРИБУТОРИ СЪВЕТИСЪВЕТИ

РЪКОВОДСТВО ЗА ШОФИРАНЕ

Бъдете технически изправни през зимата

Michelin 22 X 2012

Бъдете технически изправни през зимата

Докато Вие и вашето семейство очаквате с нетърпение първите снежинки, има и една друга страна на зимата, която трябва да имате предвид. В Европа това са най-екстремните метеорологични условия. Когато става дума за шофиране, непредсказуемият характер на сезона означава, че пътни условия могат бързо да станат опасни. Така че, нека разгледаме най-важните моменти от това, как да останем в безопасност през настоящата зима.

Дъждът, студът, снегът и ледът са причина са хлъзгавите пътища. Всичко може да се случи, но можете да повишите своята безопасност, ако автомобилът Ви е подготвен и шофирате внимателно. Веднага щом паднат първите слани, направете зимен профилактичен преглед на своя автомобил и се настройте на зимно шофиране.

Сменете гумите на Вашия автомобил

Монтирането на зимни гуми прави шофирането при ниски температури по-безопасно, тъй като те предлагат по-добро сцепление, по-добро поведението на пътя и намаляват спирачния път върху пътната настилка през студената зимна. В някои страни, поставянето на зимни гуми е регламентирано по закон, така че ако шофирате в Европа, се уверете, че спазвате местното законодателство. Добра идея е да използвате 4 зимни гуми, тъй като използването само на 2 може да доведе до нестабилно поведение на пътя в зимен условия.

Проверете дали сте спазили основните правила

Резервоарът на течността за чистачките е пълен, акумулаторът е зареден и използвате правилното масло. Размразителите на предното и задното стъкло и отоплителната система трябва да работят. Уверете се, че чистачките и фарове са в добро работно състояние. Тъй като при падане на температурите гумите губят налягане, проверявайте налягането през зимата ежемесечно. Ако имате макар и малки съмнения, Вашият автомобил трябва да бъде проверен от професионалист.

Подгответе се за извънредни ситуации

Уверете се, че Вашият автомобил е снабден със зимно оборудване, като например аптечка за първа помощ, напълно напомпана резервна гума, храна, вода, одеяло и топли дрехи. Ако заседнете върху замръзнал път, с радост ще установите, че автомобилът Ви е запасен изцяло.

Планирайте маршрута си

Прогноза за времето и пътните бюлетини могат да ви помогнат да избегнете опасни ситуации и да съкратите времето за пътуване. Информирайте се и избягвайте внезапното рязко спиране върху хлъзгава пътна настилка.

Почистете автомобила си

Преди шофиране почистете изцяло снега и леда от Вашия автомобил. Останалият върху автомобила сняг може да бъде отвят и да намали видимостта за вас и останалите водачи. Особено внимателно почистете фаровете, прозорците и огледалата, така че по тях да няма лед и сняг.

Шофирайте безопасно

Намалете скоростта при лоши атмосферни условия, увеличете дистанцията за спиране и избягвайте внезапно ускорение и спиране. Когато видимостта е ограничена, използвайте къси светлини. Зимните гуми могат да подобрят вашата безопасност и вашата увереност зад волана. Потърсете марката, която предлага най-дълъг пробег и най-добри спирачни характеристики.

Изтеглете нашия зимен списък за проверка

Предоставено от MICHELIN

ОТКРИЙТЕ ПОДХОДЯЩИТЕ АВТОМОБИЛНИ ГУМИ MICHELIN

Въведете информация за вашия автомобил, размер гума или нужди за шофиране и ние ще ви дадем съвет.

Наскоро прегледани статии

Все още няма преглеждани статии

  • ЛЕК АВТОМОБИЛ
  • SUV - 4X4
  • ВАН – КАРАВАНА
Loader