ГУМИГУМИ ДИСТРИБУТОРИДИСТРИБУТОРИ СЪВЕТИСЪВЕТИ

РЪКОВОДСТВО ЗА ШОФИРАНЕ

Суперавтомобилите, който се сблъскаха с MICHELIN Pilot Super Sport

Michelin 22 VI 2011

Суперавтомобилите, който се сблъскаха с MICHELIN Pilot Super Sport

Какво е общото между Koenigsegg Agera, Gumpert Apollo и Ferrari 458 Italia? Всички те се присъединиха към най-престижните спортни автомобили в света на пистата „Dubai Autodrome“, за да тестват най-бързата серийна пистова гума в света (1)— MICHELIN Pilot Super Sport. Гума, базирана на технология, разработена за състезанието 24-те часа на Льо Ман.

Най-ценното тестово шофиране в света?

Проектирана, за да достави върховно изживяване зад волана, като същевременно гарантира максимална безопасност дори при екстремни условия, тестовите шофьори поставиха MICHELIN Pilot Super Sport на оптималния тест. Впечатляващата стартова решетка съдържаше автомобили на стойност над 3.5 милиона евро, включително  Gumpert Apollo, Ferrari 458 Italia и Lamborghini Gallardo LP 560. Изправяйки гумата пред максималното предизвикателство и наслаждавайки се на всяка минута от този тест, Koenigsegg Agera постигна максимална скорост от 390 км/ч.

Доказани резултати

Резултатите от този екстравагантен тест? Усмивки върху всички лица. MICHELIN Pilot Super Sport е гума, която залепва за пътя като никоя друга. Особено когато излезем от границите на нормалното. При тестването на тези гуми акцентът беше поставен върху спирачните характеристики при високи скорости, при сухи и мокри пътни условия, и върху управляемостта. Виждайки я в действие от близо, се познава, че наистина дава максимална управляемост в завои (2). Това не е изненадващо, като се има предвид, че гумата е разработена с Porsche, Ferrari, и BMW M за максимална сигурност, ефективност и управление.

Алхимици в действие

С цел да усъвършенстваме стабилността, спирачните характеристики и цялостната сигурност, дори при най-екстремни условия, като същевременно предоставим отличен пробег, MICHELIN Pilot Super Sport съчетава три технологии, доказани на състезания за издръжливост:

Брекерът Twaron®

MICHELIN Pilot Super Sport е произведена с Twaron, който има якост на опън пет пъти по-голяма от тази на стоманата. Той също е и гаранция, че централното ребро на гумата остава плоско и стабилно. Което означава никакви вибрации и по-добро управление дори в най-екстремни условия.

Дизайн, включващ „Комбинирана каучукова смес“

Първоначално разработена за състезателни гуми, тази технологична иновация използва различни каучукови смеси върху лявата и дясната страна на протектора. Едната смес (еластомер, подсилен с черен въглерод, заимстван от 24-те часа на Льо Ман) е за управление на сухо, за много остри завои. Другата смес (най-ново поколение еластомер с високо сцепление) е предназначена за управление на мокро и е идеална за ежедневна сигурност.

Променливо контактно петно 2.0

Чрез новия софтуер за цифрова симулация, използван в аеронавтиката и автомобилната промишленост, натиска и температурите са разпределени по-равномерно върху контактното петно. При завиване формата на контактното петно се променя, но количеството каучук в контакт с повърхността остава едно и също.

Очевидно е, че тази гума е произведена, за да сме сигурни, че нашите любими автомобили функционират по предназначения и винаги най-безопасния възможен начин. С всичките технологии, опит и спортно наследство зад гумата MICHELIN Pilot Super Sport можете да очаквате много печеливши обиколки занапред.
(1) Най-бързо време за обиколка на сухо. TÜV тест от 2010, размер 245/40ZR18Y, 235/35ZR19Y, сравнена с 5 най-добри конкурентни продукта (по това време).
(2) Най-добро управление на сухо. TÜV тест от 2010, размер 245/40ZR18Y, 235/35ZR19Y, сравнена с 5 най-добри конкурентни продукта (по това време).

Наскоро прегледани статии

Все още няма преглеждани статии

  • ЛЕК АВТОМОБИЛ
  • SUV - 4X4
  • ВАН – КАРАВАНА
Loader