ГУМИГУМИ ДИСТРИБУТОРИДИСТРИБУТОРИ СЪВЕТИСЪВЕТИ

High performance

0–300–0 км/ч за 21,19 секунди

Michelin 08 VIII 2013

0–300–0 км/ч за 21,19 секунди

Ако трябва да цитираме сър Исак Нютон – всяко нещо, което се издига нагоре, трябва да падне надолу. Така че, когато Koenigsegg Agera R ускорява до 300 км/ч за удивителните 14,53 секунди, Вие изживявате само половината от историята. След това трябва по някакъв начин да забавите и спрете звяра.

Сега 5-литровият двигател V8, 7-степенната скоростна кутия, спирачните системи и гумите се включват в едно изящно проектирано синхронно действие само за секунди. Увеличаването и намаляването на скоростта без загуба на контрол внезапно се превръща в истинско изпитание. Спиране в права линия от 300 до 0 км/ч само за няколко мига. Или както отбелязаха официалните лица, отчитащи времето, и както потвърдиха представителите на Книгата на рекордите на Гинес – 0-300-0 км/ч за 21,19 секунди.

КРАСОТАТА НА НЕПОВТОРИМИТЕ

Така на 2 септември 2011 г. Koenigsegg Agera R стана най-бързият автомобил на планетата. Основателят на автомобилния конструктор – Кристиян фон Кьонигсег, не е човек на компромисите. Всъщност той винаги е предпочитал да прави нововъведения, за да избегне компромисите. Всеки детайл е важен, чак до гумите. И както при всички други автомобили на Koenigsegg, гумите са произведени от Michelin.

Разбира се, преди да се обмислят каквито и да било рекорди, трябваше да се намери гума, която може да докаже своята безопасност и поведение на пътя при най-екстремните условия – от постигането на максимална скорост до спирането за също толкова кратко време. През процеса на разработка Koenigsegg Agera R премина крайния тест при екстремни условия в центъра за технологични изследвания на Michelin в Ладу, Франция. Работейки в пълен унисон, гумите, модерното окачване и аеродинамиката на Agera R допринасят за постигането на странично ускорение от 1.6 G в сухи условия и по-добро поведение на мокро. Гумите на Agera R са MICHELIN Pilot Super Sport – гума, пригодена за скорости над 420 км/ч, което я прави най-бързата в света. Добре е да се знае, когато работата Ви включва чупене на рекорди.

ПОСТИГАНЕ НА ВИСОКИ РАБОТНИ ПОКАЗАТЕЛИ

Робърт Сервански вкара Agera R направо в автомобилната история на възможно най-подходящото място – летище „Енгелхолм“, бивш дом на шведските военновъздушни сили. При мощност от 1115 конски сили, която може да Ви изстреля към небето, трябва да разчитате на ненадминатото сцепление на Вашите гуми. Като се има предвид дългогодишното партньорство между Koenigsegg и Michelin, Сервански знаеше, че е в сигурни ръце.

КРАСИВО ПЪТУВАНЕ ОЩЕ ОТ СТАРТА

Легендарното комфортно пътуване и изключителната подвижност в завои са отчасти благодарение на избора на гуми на Koenigsegg Agera R. За този емблематичен хиперавтомобил избора на гума е MICHELIN Pilot Super Sport, прочута със своето изключително сцепление, безопасност и поведение на пътя при най-екстремни условия за чисто удоволствие от шофирането.

За повече информация относно света на високоскоростните гуми отидете на адрес michelin.bg

ОТКРИЙТЕ ПОДХОДЯЩИТЕ АВТОМОБИЛНИ ГУМИ MICHELIN

Въведете информация за вашия автомобил, размер гума или нужди за шофиране и ние ще ви дадем съвет.

Наскоро прегледани статии

Все още няма преглеждани статии

  • ЛЕК АВТОМОБИЛ
  • SUV - 4X4
  • ВАН – КАРАВАНА
Loader